„Frăţia penalilor” reiterează suportul pentru candidatura lui Vladimir Golovatiuc la funcţia de prim-ministru al RM

„Şahmatiştii” s-au gândit, au făcut stratageme până au ales-o pe cea mai bună pentru oponenţii lor, afirmă expertul Valeriu Paşa.
Paşa Parfeni - interpret din R. Moldova în faţa Parlamentului de la Chişinău
Paşa Parfeni - interpret din R. Moldova în faţa Parlamentului de la Chişinău (facebook.com/Pasha Parfeni)

Majoritatea parlamentară PSRM-Şor, formată din 53 de deputaţi, şi-a reiterat joi, 25 martie, suportul pentru candidatul la funcţia de prim-ministru, Vladimir Golovatiuc.

Totodată, aceştia au reiterat dezacordul privind dizolvarea Parlamentului fiind gata pentru noi consultări privind depăşirea crizei constituţionale, a declarat preşedintele fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, în plenul Parlamentului, prezentând declaraţia majorităţii.

Furculiţă a mai ţinut să precizeze că, în cazul în care candidatul propus nu va reuşi să obţină funcţia de premier, majoritatea este gata să desemneze un alt candidat. Liderul fracţiunii PSRM i-a invitat şi pe alţi deputaţi din Parlamentul moldovean la discuţii pentru a găsi soluţia.

Guvernul Grosu, desemnat de Maia Sandu nu a reuşit, joi, să obţină votul majorităţii parlamentare din lipsă de cvorum.

„Şahmatiştii s-au gândit, gândit, au făcut stratageme până au ales cea mai bună pentru oponenţii lor. Igor Dodon precis nu este vreun susţinător PAS sub acoperire?”, a întrebat retoric activistul civic Valeriu Paşa, menţionând că socialiştii s-au împuşcat în picior. Au urlat că vor guvern şi la urmă nu au venit la şedinţă.

Preşedintele Maia Sandu a subliniat de mai multe ori că noua majoritate din Parlament este o „frăţie a penalilor”, pentru că din ea fac parte deputaţi corupţi sau presaţi să facă jocuri politice etc., de aceea pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe