Igor Dodon, Marian Lupu şi Vlad Plahotniuc salută rezultatele alegerilor parlamentare din România

Unii politicieni din Moldova salută rezultatele alegerilor parlamentare din România şi mizează pe o continuă cooperare cu stânga politică de peste Prut. Igor Dodon speră ca pe viitor unioniştii vor fi marginalizaţi, iar suveranitatea Moldovei va fi tratată cu mai mult respect.
Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (Epoch Times România)

Igor Dodon, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Marian Lupu care recent a demisionat de la şefia Partidului Democrat din Moldova dar şi coordonatorul coaliţiei de guvernare Vlad Plahotniuc au salutat şi şi-au expus bucuria privind victoria Partidului Social Democrat (PSD) din România la alegerile parlamentare, care au avut loc la 11 decembrie. Mai mult decât atât, Igor Dodon şi-a exprimat speranţa că mişcările unioniste vor fi tratate ca fiind entităţi marginale, radicale şi rătăcite.

“Vedem că şi în România stânga politică a înregistrat un succes electoral remarcabil. Salut victoria PSD şi îmi exprim speranţa că liderii acestei formaţiuni vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova”, a scris într-o postare pe contul său de facebook, Igor Dodon.

Potrivit sursei citate, liderul socialiştilor mizează pe faptul că noul Guvern al României va demonstra mai mult respect faţă de independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova. “Iar mişcările unioniste vor fi tratate ca nişte entităţi marginale şi radicale, rătăcite în apele democraţiei.”

Vlad Plahotniuc, şi-a manifestat, de asesmenea, pe o reţea de socializare bucuria pentru succesul electoral al prietenilor şi partenerilor politici din România. “Rezultatul bun al PSD constituie o dovadă că cetăţenii apreciază ideile şi reformele social-democrate. Îi doresc României să aibă parte de echilibru şi stabilitate politică, pentru a asigura în continuare un progres economic şi social.”

Marian Lupu a menţionat că PSD, fiind la guvernare, a ajutat cel mai mult Republicii Moldova. “Aceşti băieţi tineri care promovează viziuni noi, care vor fi pilonul şi asigurarea noastră că vom avea oameni devotaţi, vom avea oameni care vor susţine parcursul european al Republicii Moldova în Parlamentul României”, a scris politicianul pe contul său de socializare.

De menţionat că potrivit unor imagini postate pe facebook, relatate de jurnaltv.md mai mulţi moldoveni ar fi fost aduşi la o secţie de votare deschisă la Edineţ cu un microbuz inscripţionat cu simbolul şi sigla PD. Autorul filmuleţului susţine că formaţiunea ar fi acţionat în sprijinul PSD-ului de peste Prut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe