ÎCCJ: Şapte persoane din dosarul în care este cercetat şi Boldea, în arest preventiv

Epoch Times România
28.03.2012

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins miercuri recursul celor şase persoane arestate în dosarul în care este cercetat şi deputatul Mihail Boldea şi a decis emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru Aurica Luchiunic, fost subprefect de Galaţi, lăsată în libertate în primă instanţă de Curtea de Apel Galaţi.

Magistraţii ÎCCJ au respins de asemenea recursul DIICOT Galaţi în cazul avocatului Cristina Mihaela Bolboceanu care va fi cercetată în libertate.

Astfel, vor rămâne în arest preventiv pentru 29 de zile Ştefan Lazăr, Carmen Mirică, Lucian Sava Mirică, Elena Petrea, Tudorel Vrânceanu, Bogdan Boza şi Aurica Luchiniuc.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a judecat marţi recursurile celor şase inculpaţi arestaţi de Curtea de Apel Galaţi într-un dosar conex celui în care procurorii îl cercetează pe deputatul Mihail Boldea, precum şi recursul Parchetului la decizia prin care magistraţii gălăţeni au respins cererea de arestare pentru alte două persoane.

Pe 17 martie, şase dintre cele opt persoane care au fost reţinute în dosarul în care este implicat deputatul Mihail Boldea au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

Cei şase sunt secretara biroului de avocatură al lui Boldea, Elena Petrea, Alexandru Bogdan Boza, cunoscut ca om de afaceri care a activat şi în viaţa politică, Tudorel Vrânceanu, Mirică Sava Lucian, Mirică Carmen şi Lazăr Ştefan.

Totodată, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis pentru două dintre persoanele pentru care s-a cerut arestarea - Aurora Luchiniuc, fost subprefect de Galaţi şi actual consilier juridic în Prefectura Galaţi, şi Mihaela Bolboceanu, avocat în cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, ca această măsură să fie înlocuită cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat, un avocat din Baroul Galaţi şi un fost arbitru de la Curtea de Arbitraj Galaţi, care se ocupau cu înşelăciuni în domeniul imobiliar.

Potrivit DIICOT, membrii grupării, care era specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. Prejudiciul se ridică la aproximativ un milion euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor