Huawei mai încasează o lovitură - Bulgaria, Macedonia şi Kosovo exclud chinezii din reţelele 5G

O recepţionistă a firmei de telecomunicatii Huawei Technologies din Wuhan
O recepţionistă a firmei de telecomunicatii Huawei Technologies din Wuhan (STR/AFP/Getty Images)

Bulgaria, Macedonia de Nord şi Kosovo au semnat un acord cu Statele Unite pentru a exclude produsele firmelor chineze, în special Huawei, din reţelele naţionale 5G care se vor construi în zonă, potrivit Deutsche Welle.

Acordul, numit „Reţele curate”, are drept scop eliminarea pericolelor pe termen lung pentru "securitatea datelor personale şi a drepturilor omului provocate de actori malefici precum Partidul Comunist Chinez”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Săptămâna trecută, Suedia a anunţat şi ea că va exclude companiile chineze din reţelele 5G.

Citiţi şi Exclusiv pentru Epoch Times Israel - Michael Hayden: Casa Albă ignoră elefantul din cameră

În ultimii ani, agenţiile de informaţii ale SUA, împreună cu organizaţia Five Eyes, care uneşte comunitatea de informaţii anglo saxonă, din Australia, Canada, Marea Britanie, Noua Zeelandă şi SUA, au depus eforturi vaste de conştientizare a aliaţilor lor cu privire la programele masive de spionaj electronic desfăşurate de Partidul Comunist Chinez, în care giganţi hi-tech precum Huawei şi ZTE sunt piloni centrali.

Agenţiile de informaţii sunt în special îngrijorate de componentele 5G, în care activităţile de contra-spionaj sunt mai greu de efectuat.

Deşi compania Huawei neagă acuzaţiile pe care le aduce SUA, conform legii securităţii impuse de regimul comunist de la Beijing, toate firmele prezente în China trebuie să permită ca securitatea chineză să aibă acces total la datele pe care le deţin.

Memorandumul României cu SUA în acest domeniu a fost semnat pe 21 august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe