Hong Kong: Sute de persoane arestate la un marş împotriva amânării alegerilor legislative

“Nu vor fi învingători la sfârşitul acestei revoluţii dar vă rugăm să fiţi martori la ea”
“Nu vor fi învingători la sfârşitul acestei revoluţii dar vă rugăm să fiţi martori la ea” (May James/HKFP)

Circa 300 de persoane au fost arestate de poliţia din Hong Kong, duminică, în timpul protestelor generate de măsura guvernului din Hong Kong de a amâna alegerile parlamentare.

Alegerile urmau să aibă loc duminică, şi, conform previziunilor, ar fi format o majoritate pro-democrată în Consiliul Legislativ, iar Parlamentul Regiunii Administrative Speciale Hong Kong a blocat anumite ingerinţe ale regimului comunist de la Beijing.

Guvernul marionetă al oraşului, condus de Carrie Lam, a anunţat la 31 iulie că va amâna alegerile, pe fondul pandemiei virusului Wuhan. Lam nu a specificat o dată la care se va ţine scrutinul electoral.

Sute de poliţişti au fost desfăşuraţi duminică în cartierul Kowloon pentru a contracara apelurile la manifestaţii lansate pe internet.

Demonstraţiile au fost cele mai importante de la impunerea, de către Partidul Comunist Chinez, a unei legi de aşa-zisă securitate naţională, care, de fapt, este folosită pentru a zdrobi mişcarea anti-comunistă din Hong Kong. Legea prevede pedepse până la închisoare pe viaţă pentru delicte imprecis definite precum subversiune, secesiune şi colaborare cu "forţele străine".