Hollande promite că va revigora economia în doi ani

Preşedintele francez Francois Hollande a promis duminică să revigoreze economia stagnantă a ţării până în 2014 şi a stabilit sfârşitul anului ca termen limită pentru terminarea reformei pieţei forţei de muncă
Epoch Times România
10.09.2012

Preşedintele francez Francois Hollande a promis duminică să revigoreze economia stagnantă a ţării până în 2014 şi a stabilit sfârşitul anului ca termen limită pentru terminarea reformei pieţei forţei de muncă, potrivit unui raport Reuters.

Promisiunea, făcută în faţa naţiunii într-un interviu televizat în timpul orei de vârf, vine la patru luni după preluarea mandatului de preşedinte, pe măsură ce evaluările proaste şi discuţiile despre inerţie l-au forţat să devină mai activ în ceea ce priveşte economia.

"În prezent duc o luptă acerbă şi nu voi privi înapoi", a spus el. "Am stabilit un calendar ... doi ani pentru a crea o politică privind forţa de muncă şi competitivitatea. Accelerez procesele", a afirmat el.

Discursul lui Hollande a avut în mod clar scopul de a schimba percepţiile conform cărora nu se mişcă destul de repede.

"Eu ştiu unde mă îndrept. Îmi voi asuma responsabilitatea şi voi vorbi în mod regulat cu poporul francez", a spus el.

Hollande, a cărui provocare imediată va fi găsirea a 30 de miliarde de euro, în economii la bugetul pe 2013, a declarat că guvernul îşi va reduce prognoza de creştere economică la 0,8 la sută, faţă de 1,2 la sută pentru anul viitor.

"Creşterea este în scădere de câteva luni. În 2012 vom depăşi cu puţin zero la sută ... aşa că am cerut guvernului să îşi bazeze previziunile pe anticipări realiste. Aceasta va fi inferioară unui procent, fiind probabil de 0,8 la sută", a susţinut el.

Este de aşteptat ca acest buget să fie cel mai auster din ultimii 30 de ani, pe măsură ce Franţa încearcă să atingă anul viitor un deficit ţintă de 3 la sută din produsul intern brut, sau riscă să piardă încrederea investitorilor".

Acesta va fi prezentat la o întâlnire de cabinet pe 28 septembrie, întâlnire ce a fost amânată cu două zile, pentru a permite călătoria lui Hollande la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite din New York.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor