Hollande l-a desemnat pe Jean-Mary Ayrault în funcţia de prim ministru al Franţei

Noul preşedinte francez Francois Hollande l-a desemnat pe Jean-Mary Ayrault în funcţia de premier al guvernului său, relatează France 24.
Preşedintele francez, Francois Hollande. (FRED DUFOUR / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
15.05.2012

Noul preşedinte francez Francois Hollande l-a desemnat pe Jean-Mary Ayrault în funcţia de premier al guvernului său, relatează France 24.

Ayrault, un parlamentar care nu a suferit nicio înfrângere electorală pe parcursul carierei sale, este cunoscut pentru capacitatea de compromis şi pentru faptul că este apropiat de şeful statului.

Sosirea la Mantignon a acestui politician ponderat şi pragmatic pare să fie aprobată în unanimitate de socialişti şi de aliaţii lor.

Numirea sa în funcţie nu este o surpriză: numele său este vehiculat de mai multe săptămâni.

Noul preşedinte a prezentat şi echipa sa de la Elysee, care va fi organizată în jurul lui Pierre-René Lemas, noul secretar general al administraţiei prezidenţiale.

Generalul Benoît Puga, în vârstă de 59 de ani, fost comandant al Legiunii Străine, va rămâne în funcţia de şef de Stat Major, pe care a exercitat-o şi în administraţia Sarkozy, începând din martie 2010.

Autorul discursurilor lui Hollande din campania prezidenţială, Aquilino Morelle, în vârstă de 49 de ani, a fost numit consilier politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor