François Hollande va merge în Germania, la 15 mai

François Hollande. (FRANCK FIFE / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
07.05.2012

François Hollande, care ar putea fi învestit în funcţia de preşedinte al Franţei, la 14 sau 15 mai, va efectua o vizită în Germania, la 15 mai, relatează postul n24.

”Chiar în cursul aceste seri (n. r. - duminică), dacă va fi ales preşedinte al Republicii, François Hollande îl va contacta pe cancelarul Germaniei, pentru că acolo se află cheia redresării Europei”, a declarat după vot Jean-Marc Ayrault, primarul oraşului Nantes.

Angela Merkel l-a sprijinit pe preşedintele Nicolas Sarkozy în campania electorală şi a refuzat să se întâlnească cu François Hollande.

”Sunt convins că ţările noastre pot veni cu soluţii bune şi în viitor pentru Europa şi pentru euro”, a declarat pentru FAS ministrul german de externe, Guido Westerwelle, înainte de vot.

De altfel, Hollande va fi aruncat în vâltoarea politicii internaţionale încă din primele zile de mandat.

Cel mai probabil, învestitura va avea loc la 14 sau 15 mai.

După vizita din Germania din 15 mai, socialistul trebuie să fie prezent, la 18 mai, la summitul G8 de la Camp David şi apoi va participa la summitul NATO de la Chicago, 20-21 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor