Şeful diplomaţiei germane a vizitat Ambasada Franţei din Berlin, după victoria lui Hollande

Ministrul german de externe, Guido Westerwelle. (ODD ANDERSEN / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
07.05.2012

Ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a făcut o scurtă vizită la Ambasada Franţei din Berlin, după victoria lui Francois Hollande, prilej cu care a declarat că cele două ţări vor lucra împreună la ”un pact de creştere pentru Europa”, scrie Le Nouvel Observateur.

”Trebuie să punem acum la punct un pact de creştere pentru o mai mare competitivitate. Trebuie să dăm noi impulsuri creşterii” economice prin aplicarea de reforme structurale, a precizat şeful diplomaţiei germane la Ambasada Franţei.

Westerwelle a calificat drept ”un eveniment istoric” alegerea candidatului socialist şi şi-a exprimat convingerea că Germania şi Franţa vor avea şi de acum înainte ”un parteneriat strâns”.

”Chiar în cursul aceste seri (n. r. - duminică), dacă va fi ales preşedinte al Republicii, François Hollande îl va contacta pe cancelarul Germaniei, pentru că acolo se află cheia redresării Europei”, a declarat după vot Jean-Marc Ayrault, primarul oraşului Nantes.

Angela Merkel l-a sprijinit pe preşedintele Nicolas Sarkozy în campania electorală şi a refuzat să se întâlnească cu François Hollande.

”Sunt convins că ţările noastre pot veni cu soluţii bune şi în viitor pentru Europa şi pentru euro”, a declarat pentru FAS ministrul german de externe, Guido Westerwelle, înainte de vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor