Hamas avertizează Israelul: ”Veţi plăti un preţ greu şi dureros”

(MARCO LONGARI / AFP / Getty Images)

”Oamenii noştri nu vor ceda în faţa crimelor voastre. Veţi plăti un preţ greu şi dureros”, a avertizat, luni, purtătorul de cuvânt al grupului palestinian Hamas, Sami Abu Zuhri, adresându-se direct Israelului.

Atacurile cu rachete lansate din Gaza asupra zonelor sudice ale Israelului au fost un răspuns natural la adresa ”agresiunii israeliene”, a continuat acesta, făcând referire la bombardamentele aeriene lansate de forţele israeliene la sfârşitul săptămânii trecute.

”Ameninţările voastre nu ne înfricoşează şi, dacă nu încetaţi acţiunile, vom răspunde tuturor crimelor pe care le-aţi comis”, a adăugat Zuhri.

Comentariile survin în mijlocul unui alte escaladări soldate cu atacuri de rachete din Gaza. Luni, în timpul dimineţii, numărul rachetelor lansate spre Israel depăşea 80, incluzând 30 de rachete lansate într-o perioadă de 10 minute între orele 8:00 şi 8:10.

Barajul de rachete a fost lansat în urma deciziei adoptate de la Tel–Aviv privind pregătirile de escaladare în sud, inclusiv o posibilă campanie militară în Fâşia Gaza.

Cel puţin 1.500 de rezervişti au fost mobilizaţi din rezervă pentru antrenamente de pregătire, conform oficialilor armatei israeliene, după ce cu numai câteva ore înainte, apăruseră ştiri despre comasarea de tancuri la graniţa cu Fâşia Gaza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe