Israelul bombardează 34 de baze Hamas din Fâşia Gaza

Avion al Forţelor Aeriene Israeliene.
Avion al Forţelor Aeriene Israeliene. (youtube.)

Avioanele militare israeliene au bombardat, marţi, 34 de puncte deţinute de Hamas în Fâşia Gaza, conform oficialilor militari, iar soldaţii israelieni au deschis focul în timpul unui arest în Cisiordania, ucigând un palestinian, anunţă Reuters.

Atacul a survenit la numai câteva ore după ce Israelul a descoperit cadavrele celor trei tineri, care au dispărut în teritoriul ocupat din Cisiordania pe 12 iunie. Israel a învinovăţit grupul islamist Hamas pentru răpirea tinerilor din apropierea unei localităţi evreieşti şi a arestat zeci de membri ai grupului în ultimele trei săptămâni.

Atacurile aeriene, deşi dure, nu s-au depărtat exagerat de mult de răspunsul obişnuit al Israelului la adresa atacurilor cu rachete palestiniene lansate în teritoriul său. Iar în timp ce guvernul de la Tel Aviv analizează acţiunile împotriva Hamas, nu există niciun semnal care să-i arate determinarea de a lansa o ofensivă majoră asupra enclavei palestiniene.

Armata israeliană a anunţat că avioanele militare au bombardat 34 de baze Hamas din Fâşia Gaza, ca răspuns la cele 18 rachete lansate în Israel începând de duminică. Două persoane au fost rănite uşor, conform oficialilor medicali.

În Cisiordania, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, trupele au deschis focul împotriva unui bărbat, identificat de oficialii palestinieni drept Yousouf Ibrahim Zagha, în vârstă de 19 ani, care a aruncat un dispozitiv explozibil către soldaţii care încercau să-i aresteze pe militanţii din tabăra de refugiaţi Jenin.

Armata precizat că trei palestinieni au fost reţinut marţi în Cisiordania. Oficialii palestinieni spun că au fost arestate cinci persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe