Halterofila Anca Denisa Felecan, cel mai bun sportiv al anului în judeţul Cluj

(Sandra Mu / Getty Images)
Epoch Times România
13.12.2013

Halterofila Anca Denisa Felecan (CSM Cluj), medaliată cu aur la Europenele Under-17, a fost desemnată sportivul anului 2013 în judeţul Cluj, în ancheta realizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Anca Felecan, antrenată de Ionuţ Felecan, a acumulat 146,5 puncte în ierarhia pentru ramurile olimpice, după ce a cucerit medaliile de aur în limitele categoriei 53 la total şi aruncat, precum şi bronzul la smuls, la Europenele Under-17. La Campionatele Naţionale de seniori, Anca Felecan a ocupat locul secund la categoria sa la cele două stiluri şi la total, câştigând trei medalii de aur la naţionalele de tineret şi alte trei la cele de juniori 2.

Pe locul secund, cu 85 puncte, s-a clasat judoka Alexandra Pop (U CSM Cluj), vicecampioană mondială de tineret (U-21) la categoria 48 kg. Eleva antrenoarei Gianina Andreica a mai obţinut un loc 5 la Europenele U-21 şi un loc 3 la naţionalele de tineret.

Atleta Bianca Răzor (CSS Viitorul Cluj) a ocupat locul al treilea, cu 77 puncte, graţie medaliei de argint la Europenele de juniori în proba de 400 m. Palmaresul său mai cuprinde un loc 6 cu ştafeta 4x400 m la aceeaşi competiţie, două titluri naţionale de juniori (400 m, 800 m) şi un loc trei la 60 m plat, precum şi două titluri naţionale în aer liber, la 200 şi 400 m.

În clasamentul sporturilor neolimpice, primul loc a fost ocupat de Eva Kerekes (CS Politehnica Cluj(karate WKC), antrenată de Liviu Crişan, cu 752,5 puncte. Kerekes a cucerit trei medalii de aur şi două de argint la Mondiale, patru medalii de aur la Europene, două medalii de aur şi una de argint la Cupa Mondială, precum şi un titlu naţional.

Locul doi a revenit Adrianei Negru (CS Voinţa Cluj)karate tradiţional), cu 463 puncte. Sportiva a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz la Mondiale, una de aur şi două de bronz la Europene, două titluri naţionale, trei medalii de argint şi 4 de bronz la Naţionale.

Podiumul este completat de Magdalena Teir (CS Politehnica Cluj(karate WKC), cu 448,5 puncte. Magdalena Teir a cucerit două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Mondiale, o medalie de aur şi două de argint la Europene, având în palmares şi două titluri naţionale, un loc doi şi unul trei.

"Din păcate, din lipsa fondurilor de premiere, în acest an suntem nevoiţi să renunţăm la organizarea unei Gale de sfârşit de an", precizează comunicatul DJST Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor