Hackeri anonimi dezvaluie 90.000 de emailuri militare
Organizatia "hacktivista" Anonymous Operations, a postat aproape 90.000 de adrese de email militare si parole, pe website-ul de torrent Pirate Bay pe 11 iulie, pentru ceea ce ei numesc "Prabusirea de luni a armatei".
Organizatia a spart retelele firmei de contractare si consultanta guvernamentala, Booz Allen Hamilton, unde ei pretind ca au descoperit "o lista de aproape 90.000 de emailuri militare si hash-uri de parole ... de 4 GB" si "harti si chei pentru diferite alte comori ingropate in insulele agentiilor guvernamentale, contractorilor federali si companiilor de securitate IT."
Anonymous mai pretinde ca Booz Allen a fost implicata in cateva programe guvernamentale de supraveghere si colectare de informatii "care ar putea fi etichetate drept ilegale" si insinueaza ca unii executivi de la Booz Allen, toti fosti membri al Agentiei Nationale de Securitate, au acumulat favoruri ilegale din partea guvernului in eforturile lor de business privat.
Anonymous a precedat aceasta dezvaluire de tweet-uri multiple din cateva conturi de twitter afiliate. Un cont "anonymouSabu", care a fost parte a grupului de hacking LulzSec, pretinde ca acesta este primul "din cele doua cele mai mari dezvaluiri ale Anonymous din ultimii patru ani" si a trimis un avertisment catre comunitatea de informatii, afirmand "Tineti-va bine. Este cu adevarat exploziv."
Un alt cont "YouAnonNews", afirma ca "dezvaluirea de azi a AntiSec va fi fara indoiala cea mai mare dezvaluire".
"AntiSec" sau operatiunea Anti-Security, a fost un efort de colaborare intre grupurile de hackeri LulzSec, Anonymous si alti cativa pentru a ataca si a fura informatii confidentiale de la guvernele si corporatiile mari si pentru a expune coruptia si abuzul de putere. LulzSec s-a destramat la sfarsitul lunii iunie, membrii sai reintegrandu-se in fundatia lor initiala Anonymous.
Website-urile si retelele a numeroase companii si organizatii guvernamentale au fost deja atacate in numele AntiSec. Anonymous crede ca eforturile lor sunt pur si simplu o forma de nesupunere civila, numindu-si tacticile "protest pasnic". Guvernul, in schimb, incearca sa ii prinda si sa ii aresteze pe membri.
Anonymous a fost in topul stirilor anul trecut cand au atacat MasterCard, Visa si PayPal dupa ce companiile au suspendat platile catre website-ul de dezvaluiri de informatii WikiLeaks si fondatorul sau, Julian Assange.