Hackeri afiliaţi regimului chinez au atacat o serie de reţele guvernamentale şi private din SUA

Internet cafe din Wuhan, China. Regimul chinez incurajeaza tineri, cunoscuti sub numele generic de hackeri patriotici, sa fure informatii de la guverne si companii
Internet cafe din Wuhan, China. Regimul chinez incurajeaza tineri, cunoscuti sub numele generic de hackeri patriotici, sa fure informatii de la guverne si companii (Cancun Chu / Getty Images)

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a avertizat miercuri mai multe companii din Statele Unite că hackeri susţinuţi de regimul chinez au lansat recent un val de atacuri cibernetice asupra companiilor din Statele Unite.

Avertizarea ”fulger” a descris uneltele şi tehnicile folosite de către hackeri şi a cerut companiilor să contacteze autorităţile federale în cazul în care descoperă că sunt victime ale unor astfel de atacuri.

Documentul arăta că agenţia a obţinut recent informaţii privind ”un grup de actori cibernetici afiliaţi guvernului chinez care fură zilnic prin intermediul spionajului cibernetic informaţii de mare valoarea de la reţelele comerciale şi guvernamentale ale Statelor Unite”.

Purtătorul de cuvânt al FBI Josh Campbell a confirmat că FBI a publicat documentul, care a fost obţinut de către Reuters şi în care sunt descrişi paşii necesari pe care companiile trebuie să-i urmeze în urma atacurilor.

”FBI a observat recent intruziuni online, care au fost atribuite actorilor afiliaţi guvernului chinez”, a declarat acesta. ”Firmele din sectorul privat au identificat de asemenea intruziuni similare şi au publicat informaţii de apărare cu privire la acele intruziuni”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe