Guvernul s-a răzgândit şi nu le mai acordă ajutoare angajaţilor Oltchim

Combinat industrial
Combinat industrial (MARIO LAPORTA / AFP / GettyImages)

Hotărârea de Guvern (HG) prin care salariaţii de la combinatul Oltchim Râmnicul Vâlcea trebuiau să primească ajutoare sociale de urgenţă a fost anulată, a anunţat Guvernul vineri.

anularea a fost motivată prin faptul că angajaţii şi-au încasat salariile restante, iar eventualele ajutoare ar putea genera o discriminare între beneficiari şi angajaţii care ar primi doar salariul.

Ajutoarele sociale de stat au fost promise după ce combinatul îşi oprise producţia, iar angajaţii erau în urmă cu salariile.

Guvernul hotărâse în octombrie ca 522 dintre cei 3.353 salariaţi ai combinatului - care aveau un venit mediu lunar pe membru de familie mai mic decât 786 lei şi care nu deţineau în proprietate alte locuinţe în afara celei de domiciliu, terenuri cu potenţial productiv sau utilaje agricole ori de prelucrare a lemnului - să primească suma de 1.400 lei, în două tranşe, în lunile octombrie şi noiembrie.

Apoi, la scurt timp, o nouă hotărâre a stabilit ca ajutorul să fie acordat într-o singură tranşă, în luna decembrie.

Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, a precizat vineri că nu mai este cazul acordării acestor ajutoare şi că Guvernul a fost pregătit să-i ajute pe salariaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie