O delegaţie a companiei ruse TISE, aşteptată la Bucureşti zilele următoare pentru discuţii cu privire la Oltchim

Combinat
Combinat (Epoch Times România)
Ana Petrescu
05.12.2012

O delegaţie din partea companiei ruse TISE va veni zilele viitoare în Capitală pentru a purta discuţii referitoare la o ”colaborare strategică”, anunţă B1 TV. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu, printre subiectele vizate se numără problema Oltchim, sectorul petrochimiei, rafinării petrolului şi a produselor chimice.

„Cei de la TISE au reprogramat vizita datorită unor evenimente care au avut loc în Federaţia Rusă la care preşedintele TISE a fost antamat. Vizita este la nivel de preşedinte al TISE, probabil va avea loc la mijlocul lunii decembrie şi va fi stabilită pe canale diplomatice, prin ambasada României la Moscova”, a declarat Rodin Traicu.

Iniţial această întâlnire cu delegaţia companiei ruse TISE a fost programată pentru mijlocul lunii noiembrie.

Încă de la începutul acestui an compania TISE, din grupul Gazprom, s-a arătat interesată de preluarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea. Cu toate aceste, compania nu a participat la licitaţia organizată de Ministerul Economiei în luna septembrie.

Iniţiativa de privatizare a combinatului chimic Oltchim a eşuat din cauza faptului că Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a plătit până la dat de 1 octombrie suma de 45 milioane euro pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat.

Primul ministru Victor Ponta a anunţat că Executivul va relua, în prima parte a anului 2013, procesul de privatizare a combinatului cu un investitor strategic şi că TISE este încă interesată de Oltchim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor