Guvernul britanic este îndemnat să aloce mai multe fonduri serviciilor publice odată cu venirea imigranţilor

(photos.com)
P. P.
23.12.2013

Institutul de Cercetare în Domeniul Politicii Publice (IPPR) susţine că guvernul britanic ar trebuie să înfiinţeze un nou fond pentru a ajuta serviciile publice să facă faţă sosirii imigranţilor din România şi Bulgaria, notează BBC News Online.

Noul influx de imigranţi ar trebui întâmpinat de către autorităţile britanice printr-un ajutor practic destinat celor neobişnuiţi cu legile locale pentru a se putea descurca la găsirea unei locuinţe, în centrele de sănătate, în şcoli, la locul de muncă sau pe stradă.

IPPR recomandă înfiinţarea unui nou fond pentru aceste măsuri cu o parte din banii proveniţi din taxele de viză şi din Fondul Social European. Guvernul britanic a desfiinţat în 2010 Fondul pentru Impactul Imigraţiei ce avea ca scop susţinerea veniturilor suplimentare puse pe serviciile publice odată cu influxul cetăţenilor UE.

”Este total legitim pentru politicieni să fie îngrijoraţi în legătură cu ritmul şi amploarea fluxului de migrare european, nu pentru că este o problemă care creează multă anxietate publică ci pentru că răspunsul politic a fost mai mult simbolic decât substanţial”, a precizat un oficial al IPPR, Alex Glennie.

Statisticile realizate de UE au arătat că influxul est europenilor a suplimentat produsul intern brut al Marii Britanii şi a contribuit cu sume considerabile la conturile serviciilor sociale, sume mai mari decât cele pe care muncitorii le-au primit prin plata salariilor, notează Reuters.

O parte din îngrijorările publice din regat privind sfârşitul restricţiilor asupra românilor şi bulgarilor vine în urma presiunilor făcute de conservatori şi de Partidul pentru Independenţă al Marii Britanii (UKIP), ce au o viziune anti-UE şi anti-imigrare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor