Guvernator rus, pus la zid de mame furioase: De ce i-aţi trimis pe băieţii noştri în Ucraina? Sunt carne de tun

Guvernator rus confruntat de mame furioase (Captura video)
Ana Ion
08.03.2022

O înregistrare video, realizată cu un smartphone, care circulă online începând de duminică îl arată pe Serghei Tsivilev, guvernatorul regiunii Kemerovo din sud-vestul Siberiei, încercând să apere campania militară a Rusiei, în timp ce o mulţime furioasă acuză autorităţile că i-au minţit.

Organizaţia de ştiri RFE/RL a relatat că Tsivilev a vorbit cu mamele soldaţilor din zonă trimişi în Ucraina. Discuţia, în cadrul căreia guvernatorul a apărut flancat de bărbaţi în uniformă, a avut loc la o bază de antrenament a unităţilor de poliţie antidistrugere din Novokuznetsk. Nu se ştie data exactă.

"De ce i-au trimis pe băieţii noştri acolo?", se poate auzi o voce feminină întrebându-l pe Tsivilev.

Guvernatorul a refuzat să răspundă la întrebările lor pe motiv că "operaţiunea militară este în desfăşurare" şi le-a îndemnat pe mamele soldaţilor să evite criticile "până când se va termina, ceea ce se va întâmpla în curând".

"Când toată lumea va muri", poate fi auzită o altă voce spunând.

"Au fost trimişi pe post de carne de tun", se aude o voce în înregistrarea video cu guvernatorul Tsivilev.

"Au minţit pe toată lumea", acuză o altă voce.

Mulţimea s-a înfuriat şi mai tare atunci când Tsivilev a spus, înainte de a fi întrerupt, probabil dintr-o scăpare nedorită, că trupele ruse "au fost folosite".

"Au fost folosiţi? Copiii noştri au fost folosiţi?", se revoltă o mamă.

Întâlnirea guvernatorului cu mamele a avut loc în condiţiile în care autorităţile ruse se străduiesc să controleze naraţiunea despre război, încercând să acrediteze ideea că invazia este justificată şi ucrainenii sunt conduşi de nazişti.

Mai mult, deşi ruşii suferă pierderi grele pe front, oficialităţile au anunţat un număr foarte mic de morţi. În timp ce armata ucraineană a afirmat luni că au fost înregistrate până la 11.000 de victime în rândul trupelor ruse, o cifră imposibil de verificat în mod independent, ruşii au susţinut săptămâna trecută că doar 498 dintre soldaţii săi au fost ucişi în Ucraina.

Putin a lansat campania împotriva Ucrainei pe 24 februarie, numind-o un efort de "demilitarizare şi denazificare" a vecinului pro-occidental al Rusiei.

În sprijinul operaţiunii militare speciale, Tsivilev a modificat denumirea neoficială a oraşului Kemerovo, Kuzbass, înlocuind litera chirilică "з" cu litera latină "z", care a fost văzută pictată pe vehiculele militare ruseşti care intrau în Ucraina.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor