Grupul jihadist Statul Islamic scoate la “vânzare” doi ostatici

Imagini publicate în revista Dabiq a Statului Islamic, 9 septembrie 2015, cu două persoane răpite.
Imagini publicate în revista Dabiq a Statului Islamic, 9 septembrie 2015, cu două persoane răpite. (Captură Foto)

Grupul jihadist Statul Islamic a postat miercuri, în ultima ediţie a revistei în limba engleză Dabiq, pozele a doi bărbaţi îmbrăcaţi în costume de închisoare de culoare galbenă, conform Deutsche Welle.

Cei doi ostatici au fost identificaţi ca fiind cetăţeanul norvegian Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, în vârstă de 48 de ani, şi Fan Jinghui, de 50 de ani, consultant independent din Beijing.

Sub pozele celor doi bărbaţi era trecut mesajul: “Către cei interesanţi de cruciaţi, păgâni şi aliaţii lor, precum şi către aşa zisele organizaţii pentru drepturile omului, acest prizonier a fost abandonat de guvernul său, care nu a făcut tot posibilul pentru a-i răscumpăra libertatea.”

Alături de fiecare fotografie se află şi următorul mesaj: “Cine doreşte să plătească o recompensă pentru eliberarea sa şi cine doreşte să transfere banii ne poate contacta la următorul număr”, conform revistei Dabiq.

Totuşi, revista nu a menţionat când şi unde au fost capturaţi cei doi bărbaţi, suma de bani sau dacă există un termen limită pentru recompensă.

Premierul norvegian Erna Solberg a confirmat la scurt timp după publicarea pozelor că un cetăţean norvegian a fost luat ostatic.

“Pot confirma că un cetăţean norvegian a fost răpit şi că este ţinut prizonier în Siria”, a susţinut premierul într-o declaraţie.

Acesta este cel mai recent incident de luare de ostatici desfăşurat de Statul Islamic, care a ocupat marţi zone din Siria şi Irak.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe