Grup finanţat de Soros promovează paşapoartele panamericane şi Noua Americă

George Soros, presedintele Soros Fund Management, si a fundatiei cu acelasi nume, 24 septembrie 2011
George Soros, presedintele Soros Fund Management, si a fundatiei cu acelasi nume, 24 septembrie 2011 (BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Getty Images)

Un grup finanţat de miliardarul George Soros şi care militează pentru înlocuirea paşaportului american cu un paşaport nord-american pare să fie pregătit să susţină conceptul unui guvern regional de tipul Uniunii Europene, care să înlocuiască suveranitatea Statelor Unite, a Mexicului şi Canadei.

Viitorul Statelor Unite stă în America de Nord, nu în Statele Unite ca o naţiune suverană, susţine Fundaţia Noii Americi (New America Foundation), un think-tank de stânga cu sediul în Washington şi care are legături cu Jonathan Soros, fiul renumitului miliard de stânga George Soros.

Numită în mod adecvat “Noua Americă”, fundaţia consideră că paşaportul american ar trebui în scurt timp să devină învechit şi să fie înlocuit cu un paşaport în stilul Uniunii Europene, emis pentru toţi cetăţenii din SUA, Mexic şi Canada. Cetăţenii vor fi redefiniţi prin identitatea lor regională ca “nord americani”, aducând aminte de afirmaţia preşedintelui american Barack Obama în limba spaniolă în cadrul anunţului său din 17 decembrie 2014 cu privire la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre SUA şi Cuba: “Todos Somos Americanos” sau “Cu toţii suntem americani.”

Fundaţia Noii Americi dispune de milioane de dolari, obţinuţi din sponsorizări, o subvenţie guvernamentală de şapte cifre din partea Departamentului de Stat şi o subvenţie de şase cifre din partea Agenţiei americane pentru Dezvoltare Internaţională.

Ieşită în evidenţă pe o listă de aproape 150 de surse diferite de finanţare este compania Google Inc., al cărei director executiv Eric Schimdt se află în consiliul director al Fundaţiei Noii Americi.

De asemenea, în acelaşi consiliu se află şi Jonathan Soros, director executiv al JS Capital Management LLC, o firmă privată de investiţii, fiind creditat pe website-ul Fundaţiei ca deţinând câteva poziţii de conducere afiliate cu Fundaţia “George Soros pentru o Societate Deschisă”.

Preşedintele şi directorul executiv al Fundaţiei Noii Americi este Anne-Marie Slaughter, care anterior a servit ca director pentru planificarea politicii în cadrul Departamentului de Stat american, unde a lucrat pentru Hillary Clinton în perioada ianuarie 2009 – februarie 2011.

Slaughter este autoarea unei cărţi din 2005, “O Nouă Ordine Mondială”, în care ea a susţinut că structura unei guvernări globale este deja aplicată prin organizaţii şi acorduri internaţionale, reţele vaste de pieţe economice, transporturi globale şi un flux puternic de informaţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.