Grup de 28 de migranţi reţinuţi la frontiera de sud-vest

28 de refugiaţi, printre care şi doi copii de 10 luni şi 3 ani au fost reţinuţi la frontiera de sud-vest a României.
Soldaţi şi grăniceri sârbi patrulează în apropiere de frontiera sârbo-bulgară, în apropiere de punct de frontieră Vrska Cuka, 15 august 2016.
Soldaţi şi grăniceri sârbi patrulează în apropiere de frontiera sârbo-bulgară, în apropiere de punct de frontieră Vrska Cuka, 15 august 2016. (Captură Foto)

Poliţiştii de frontieră au oprit 28 de migranţi la frontiera de sud-vest, între localităţile Comloşu Mic şi Comloşu Mare, judeţul Timiş, şi au reţinut o călăuză sârbă. Pentru reţinerea acestora, oamenii legii au folosit armamentul din dotare, "fiind tras un foc de armă în plan vertical".

Potrivit unui comunicat al IGPF, citat de Agerpres, o echipă comună, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, au depistat în noaptea de joi spre vineri 28 de migranţi, dintre care 27 de origine siriană şi un irakian, care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia. Grupul era format din 28 de persoane, 26 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani şi doi copii, cu vârste cuprinse între 10 luni şi 3 ani, aveau să constate poliţiştii.

"Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră au depistat şi o posibilă călăuză, un cetăţean sârb care se deplasa pe acelaşi traseu folosit de migranţi, pentru reţinerea căreia au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical", se precizează în comunicat.

Migranţii au fost depistaţi la puţin timp după miezul nopţii, de operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga. Imediata după aceasta, s-a declanşat o acţiune tactică specifică poliţienească împreună cu jandarmi, ce a dus la reţinerea grupului.

Cetăţenii reţinuţi au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră au depistat un bărbat care se îndrepta spre frontiera cu Serbia, pe acelaşi traseu urmat de grupul de migranţi. Bărbatul nu s-a oprit când a fost somat, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, aşadar poliţiştii de frontieră "au executat un foc de avertisment în plan vertical, moment în care persoana în cauză s-a supus somaţiilor, fiind reţinută şi condusă la sediul sectorului pentru cercetări."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne