Grindeanu se încurcă în programul de guvernare. Dragnea sare să-şi salveze premierul

Întrebat de reporteri la care parte a programului de guvernare al PSD a lucrat, Sorin Grindeanu a "dat din colţ în colţ", evitând să răspundă şi divagând în generalităţi. Finalmente, Grindeanu a fost salvat nu de clopoţel, ci de Liviu Dragnea, care a răspuns el presei.
Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea
Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Întrebat de reporteri la care parte a programului de guvernare al PSD a lucrat, Grindeanu a parat un răspuns direct, preferând să răspundă că "în calitatea sa de bănăţean, nu îi place să ardă etapele" şi a sugerat că ar putea răspunde la această întrebare după ce va fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, relatează digi24.ro.

Redăm dialogul lui Grindeanu cu presa, dialog "salvat" în extremis de Liviu Dragnea.

Reporter: Domnule Grindeanu, ne puteţi spune, din programul de guvernare, care este partea la care dumneavoastră aţi lucrat?

Sorin Grindeanu: Haideţi să vă spun ceva. Io-s bănăţean. Îmi place să nu ard etapele. Şi atuncea, haideţi să mergem în etapele care trebuie. Deocamdată am primit votul colegilor mei, cărora încă o dată le mulţumesc. O să vedem, zilele următoare...

Liviu Dragnea: Dar mie nu-mi mulţumeşti deloc, Sorin!

Sorin Grindeanu: ...cum se vor desfăşura lucrurile. Pentru că am avut surprize cu doamna Sevil Shhaideh, haideţi să ne aşezăm într-un ritm normal. Aşa cum zicea domnul preşedinte, pas cu pas.

Reporter: V-am întrebat de programul de guvernare prezentat de PSD.

Sorin Grindeanu: Şi eu cred că v-am răspuns.

Reporter: Aţi lucrat la programul de guvernare?

Liviu Dragnea: A lucrat. Sorin a lucrat la partea din programul de guvernare pe trei componente importante. Bineînţeles, componenta de comunicaţii şi de IT, unde a avut nişte idei foarte bune. Pe componenta de dezvoltare, Experienţa, mică, pe care a căpătat-o cât a fost preşedinte de Consiliu Judeţean l-a ajutat, şi pe infrastructura mare."

Reamintim că Liviu Dragnea l-a nominalizat miercuri pe Sorin Grindeanu pentru postul de premier, post în care liderul PSD o dorise iniţial instalată pe Sevil Shhaideh. Imediat după nominalizarea lui Grindeanu, presa a titrat că acesta are în CV un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii din cadrul SRI şi că a fost membru al comisiei parlamentare pentru controlul SRI. Interesant este că înainte de a-l alege pe Grindeanu, Dragnea a susţinut sus şi tare că nu va mai permite amestecul serviciilor în formarea Guvernului.