Şefia PSD, scoasă la concurs. Un apropiat al lui Dragnea cere Congres extraordinar

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

La scurt timp după ce unul dintre apropiaţii premierului Victor Ponta, şeful PSD Timiş Sorin Grindeanu, a solicitat organizarea unui Congres extraordinar al PSD cel mai târziu până la jumătatea lunii octombrie, a venit rândul unuia dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, să ceară acelaşi lucru.

Şeful social-democraţilor din judeţul Neamţ susţine că trebuie ales cât mai curând un preşedinte PSD legitimat prin voturi, iar cel mai potrivit pentru a ocupa această funcţie este chiar actualul lider interimar al PSD, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

"Puterea PSD stă în organizaţiile judeţene, care, fără îndoială, sunt structuri puternice şi au nevoie să fie clarificată cât se poate de repede situaţia de la vârful partidului în ceea ce priveşte asigurarea conducerii pentru anii următori. Consider că cel mai potrivit pentru această sarcină, prin prisma experienţei sale politice şi a rezultatelor este actualul preşedinte interimar Liviu Dragnea", a declarat Ionel Arsene.

În opinia liderului PSD, formaţiunea are acum ocazia să îşi reconfirme statutul de principală forţă politică a României şi are toate motivele să continue guvernarea până la încheierea mandatului, "iar în 2016 să ne prezentăm în faţa electoratului cu rezultatele acestei guvernări."

Este binecuoscută rivalitatea dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta, fapt care s-a putut remarca foarte uşor şi la votul în urma căruia acesta din urmă a fost ales preşedinte interimar al partidului, în ciuda faptului că cei doi au încercat pe cât posibil să păstreze aparenţele.

În acest context, Liviu Dragnea a declarat miercuri că îl va sustine pe premierul Ponta pentru o funcţie de conducere în partid la congresul ce va urma, dacă acesta îşi va exprima un astfel de deziderat, însă a adăugat că nu au avut nicio discuţie în acest sens.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.