Dragnea: Sevil Shhaideh a primit mesaje de ameninţare cu moartea. Nu mai poate merge înainte în acest război

Sevil Shhaideh - prima opţiune a PSD pentru funcţia de premier al României, respinsă de preşedintele Klaus Iohannis - a primit foarte multe mesaje de ameninţare cu moartea, motiv pentru care a decis să facă un pas în spate, susţine liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

După anunţul preşedintelui Klaus Iohannis că respinge propunerea PSD pentru funcţia de premier, Sevil Shhaideh şi familia sa au început să primească foarte multe mesaje de ameninţare cu moartea, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD Liviu Dragnea.

"Varianta cu doamna Sevil Shhaideh, eu asta am avut în minte până azi-noapte. Am avut o discuţie cu doamna Sevil Shhaideh care mi-a spus şi sper să găsească puterea ca astăzi sau mâine să meargă la un post de televiziune să spună aceste lucruri: exact începând după anunţul preşedintelui de ieri a început să înceapă să primească foarte multe mesaje de ameninţare cu moartea, şi ea şi soţul ei şi copilul.

Îi este frică să iasă din casă. Vorbim de un cetăţean român, de un om născut şi crescut în ţara asta, care a muncit mult pentru ţară şi a adus foarte multe beneficii. Şi mi-a spus că nu mai poate merge înainte în acest război pe care nu îl poate duce, spunându-mi că tot ce a apărut în presă sunt numai invenţii", a precizat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, faptul că demnitatea unui om a fost călcată în picioare în acest mod şi siguranţa unei familii este pusă într-un mare pericol nu poate rămâne aşa.

Mai devreme sau mai târziu, posibil mai devreme, cei care au declanşat şi întreţinut această campanie trebuie să dea socoteală. Şi vor da socoteală. În aceste condiţii, nu mai putem menţine propunerea iniţială, cu toate că îmi pare rău că românii şi România ar fi putut să vadă ce prestaţie putea avea acest om", a adăugat Dragnea.

Preşedintele PSD a explicat că, în aceste condiţii, a trebuit să facă o altă propunere pentru funcţia de premier, pe şeful Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu.