Grindeanu, replică pentru Firea: Pe bucureşteni nu-i interesează cine e proprietar, ci să se facă dreptate

Primăriţa Gabriela Firea i-a reproşat Guvernului ca nu i-a aprobat solicitările, printre care trecerea metroului, a Centurii Capitalei şi a salvei de lacuri din Bucureşti şi împrejurimi în subordinea Primăriei, precum şi fuziunea Radet cu Elcen. Replica premierului nu s-a lăsat mult aşteptată.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul este interesat de rezolvarea a cât mai multora dintre problemele Capitalei, a subliniat marţi, în faţa presei, premierul Sorin Grindeanu, pe fundalul nemulţumirilor exprimate de primăriţa Gabriela Firea.

"Eu am discutat, inclusiv în aceste zile, cu domnul preşedinte Dragnea, spre deosebire de alţi colegi de-ai mei. Lucrurile care pot fi îmbunătăţite prefer să le discut şi să le repar în discuţii punctuale cu fiecare din aceşti colegi şi nu doar colegi. Zilnic, am discuţii cu preşedinţi de Consilii judeţene, cu primari din toată ţara. Ştiu că doi dintre colegii mei din Guvern, şi domnul ministru Petcu (Toma Petcu - n.r.) şi domnul ministru Cuc (Răzvan Cuc - n.r.), au avut nu una, ci mai multe discuţii cu reprezentanţii Primăriei Generale.

Pe mine mă interesează ca foarte multe lucruri să se întâmple în Bucureşti şi cred că pe fiecare dintre dumneavoastră. Spre exemplu, dacă vorbim de centură, în acest moment, din ce m-a informat domnul ministru Cuc şi puteţi verifica public, această investiţie este ridicată pe SEAP, e în procedură de licitaţie. Pe bucureşteni şi nu mumai, nu-i interesează cine este proprietar, cine face, ci să se facă", a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

Premierul susţine că discută zilnic cu foarte mulţi colegi din administraţie, indiferent de culoarea politică a acestora.

"Repet, eu discut în fiecare zi cu foarte mulţi colegi din administraţie, nu colegi neapărat de partid, pentru că avem primari, preşedinţi de Consilii judeţene de toate culorile politice. Cu atât mai mult, când vorbesc cu colegi de partid şi când încercăm să găsim soluţii pozitive pentru rezolvarea problemelor încercăm să facem aceste lucruri printr-un dialog direct", a precizat Grindeanu.

Întrebat care ar fi explicaţia acuzaţiilor lansate de Firea la adresa Guvernului, premierul a replicat: "Eu nu pot să dau... Întrebaţi-o pe doamna Firea, dar cred că e dorinţa dânsei de a rezolva anumite probleme într-un anumit mod".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne