Grindeanu, pus la zid. Dragnea: Firea are tot dreptul să îşi exprime nemulţumirile. Vorbeşte în numele bucureştenilor

A doua zi după ce primăriţa Gabriela Firea s-a plâns că relaţia dintre Primăria Capitalei şi Guvernul Grindeanu e mai proastă ca pe vremea tehnocraţilor, Liviu Dragnea a afirmat ca aceasta are tot dreptul să se plânga atunci cand consideră ca ceva nu merge în direcţia potrivită.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, are tot dreptul să îşi exprime nemulţumirea cu privire la activitatea Guvernului Grindeanu, pentru că vorbeşte în numele bucureştenilor, a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Sunt mai multe nemulţumiri, dar, pe de altă parte, acum câţiva ani, PSD era criticat, acuzat, că nu iese nimic din interior. Nici nu pot să-i ţin pe toţi şi nici nu vreau să îi ţin pe toţi să nu vorbească pentru că nu sunt roboţi. Doamna Firea are tot dreptul să îşi exprime un punct de vedere ca şi alţi colegi, chiar şi cei care ne ceartă au dreptul să îşi exprime un punct de vedere.

PSD e un partid viu. Doamna Firea vorbeşte totuşi în numele bucureştenilor, sunt nişte angajamente asumate în campanie, faptul că şi-a exprimat nişte nemulţumiri nu înseamnă să primească neapărat o reacţie din partea primului-ministru", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, liderul PSD susţine că l-a rugat pe premierul Grindeanu în mai multe rânduri să se abţină de la răspunsuri politice sau reacţii la spusele unor colegi, "pentru că e mult mai important să se aplece asupra programului de guvernare".

Tensiunile vin în contextul în care urmează o evaluarea a Guvernului, coordonată de însuşi preşedintele PSD, a cărui relaţie cu premierul Grindeanu nu mai este deloc la fel de buna ca atunci când acesta şi-a preluat mandatul.

"Este o evaluare a actului de guvernare atât pe domenii, cât şi în ansamblu. Sper să fie în regulă şi să găsim cele mai bune variante ca Guvernul să funcţioneze în continuare la o cotă mai ridicată, pentru că suntem toţi mulţumiţi de nivelul de creştere economică şi de estimările Băncii Mondiale, de exemplu, şi nu numai, dar nici nu trebuie să ne culcăm pe o ureche şi să nu înţelegem că de fapt principalul motiv pentru care este această creştere economică îl reprezintă încrederea în program. Numai că programul trebuie pus în practică. Dacă în anumite domenii sunt probleme sau vor fi probleme atunci o să propunem soluţii", a precizat Dragnea.

Şeful PSD a adăugat că procesul de evaluare a miniştrilor este în desfăşurare, urmând să fie finalizat peste o săptămână sau două printr-un Comitet Executiv al PSD.

"Nu cred că există vreun ministru din Cabinetul Grindeanu care să nu fi venit să vorbească cu mine şi cu colegii mei în toate aceste luni şi la partid şi aici, la Parlament, şi în Băneasa şi în Kiseleff. Nu putem vorbi de o ruptură", a adăugat Dragnea.