Firea, după ce a fost comparată cu Băsescu: Mă surprinde poziţionarea lui Ponta faţă de bucureşteni

La foarte scurt timp după ce Victor Ponta a comparat-o cu Traian Băsescu, pe vremea când era edil al Capitalei, primăriţa Gabriela Firea i-a transmis fostului premier că ea nu încearcă să obţină avantaje pentru ea, ci pentru cei care au votat PSD.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a reacţionat după săgeţile trimise de colegul său de partid Victor Ponta care, pe fundalul nemulţumirilor manifestate de primăriţă faţă de Guvernul Grindeanu, a susţinut că, în mod similar, în perioada Guvernului Năstase, edilul şef al Capitalei de la acea vreme, Traian Băsescu, dădea vina pe Executiv pentru "tot ce nu era el în stare să facă la Primărie".

"Spre deosebire de dl. Victor Ponta, eu nu-l voi jigni, nu-l voi compara cu vreun personaj politic, nici nu-l voi ironiza. (...) Reacţionez nu pentru că m-am simţit atacată ca persoană, ci pentru că s-a încercat trimiterea în derizoriu a unui demers al meu prin care nu încercam să obţin avantaje pentru mine, ci pentru cei care ne-au dat votul nouă, celor de la PSD.

Am comunicat public câteva dintre neajunsurile pe care le întâmpin ca Primar General în relaţia cu Guvernul. Am vorbit doar după ce m-am convins că reprezentanţii guvernamentali cărora le-am solicitat sprijinul pentru problemele Capitalei au avut suficient timp să răspundă pozitiv, ceea ce nu s-a întâmplat", a declarat Firea, citată de Agerpres.

Primăriţa susţine că, deşi PSD a câştigat Primăria Generală, primăriile de sector, iar Guvernul are majoritatea parlamentară, "această situaţie teoretic ideală nu este fructificată prin promovarea unor proiecte importante pentru rezolvarea problemelor sistemice din Capitală: aglomeraţia, poluarea, serviciile de sănătate şi educaţionale".

"A tăcea acum, doar pentru a nu supăra pe cineva, înseamnă a-i trăda pe românii din Bucureşti şi, prin extensie, pe românii din toată ţara. Ce scuză vom avea când, după patru ani de mandat, vom lăsa în urma noastră doar realizări minore şi nicio problemă majoră rezolvată?

Pe cine vom da vina? Pe greaua moştenire? Pe neînţelegerile cu Guvernul? Pe legislaţie? Chiar cu riscul de a-i supăra pe unii colegi care, culmea!, n-au nicio responsabilitate, prefer să spun acum adevărul. Unii reprezentanţi ai Guvernului ignoră problemele Bucureştiului.

Mă surprinde poziţionarea dlui Ponta faţă de bucureşteni. (...) Eu nu am făcut altceva decât să solicit un sprijin legitim de la Guvern pentru Capitală. Şi să spun public faptul că unii reprezentanţi ai Guvernului ignoră problemele Bucureştiului", a precizat Firea.

Edilul şef al Capitalei a reamintit solicitările Primăriei, printre care trecerea metroului în subordinea Primăriei Generale, transferul administrării Centurii Capitalei la PMB, transferul salbei de lacuri din Bucureşti şi împrejurimi, fuziunea Radet cu Elcen.

"Interese economice care sunt şi acum, dinăuntrul şi dinafară ţării, despre care am vorbit în emisiunea care l-a deranjat pe dl. Victor Ponta. Interese oculte despre care ar fi trebuit să aibă, măcar tangenţial, anumite informaţii, ca fost prim ministru. (...)

Dacă dl. Ponta a ales să mă atace pe mine, dorind să se erijeze în apărătorul necondiţionat al întregului guvern, cu riscul de a-i abandona încă o dată pe bucureşteni, eu prefer să spun adevărul, oricât de neplăcut ar fi, dar care ne va ajuta să lăsăm ceva bun şi stabil în urma noastră, pentru românii care şi-au pus atâtea speranţe în noi", a adăugat Firea.

Atacul lansat de Ponta pe Facebook

"Am şi eu două întrebări ca "cetăţeanul turmentat" - că mă uit şi chiar nu mai înţeleg:

1. schimbarea Guvernului "Grindeanu" este urgenţa noastră în aceasta vară ? Este ceea ce îşi doresc cei care au votat în Decembrie 2016 pentru PSD? Sau membrii PSD? Sau parlamentarii care susţin majoritatea guvernamentală?

Eu am votat în Decembrie cu PSD, sunt (încă) membru al Partidului şi ca deputat am votat mereu pentru susţinerea proiectelor acestui Guvern - să înţeleg că până acum am greşit?!?!

Update - sigur că unii au ajuns miniştrii fără nicio pregătire şi calificare, doar pe post de marionete ale altora care nu pot fi direct în Guvern - dacă pe aceştia îi remaniază Prim Ministrul ( aşa cum scrie în Constituţie) e ok - cu condiţia să vină alţii mai buni!

2. eram în Guvernul PSD condus de Adrian Năstase în perioada 2001-2004 când Primar General al Bucureştiului era Traian Băsescu - îmi amintesc că tot ce nu era el în stare să facă la Primărie Băsescu dădea vina pe Guvern / iar în 2004 s-a jurat că vrea să rămână Primar "să îşi termine proiectele" dar a candidat la Prezidenţiale şi aţi văzut ce bine ne-a fost!

Să înţeleg acum în 2017 că ce făcea Băsescu era bine? Poate mă ajutaţi dvs cu ceva lămuriri; dacă întreb Conducerea Partidului sigur nu au ei timp să piardă cu un biet membru aşa cum sunt eu..."