Grindeanu, mesaj pentru Stradă: Nu demisionez. Avem nevoie de stabilitate, de lucruri care să ne unească

Peste jumătate de milion de români i-au cerut, din stradă, demisia după ce a girat controversatele "ordonanţe-elefant" servite de ministrul Justiţiei, Florin Iordache. Premierul Sorin Grindeanu le spune NU, însă îl va "sacrifica" pe Iordache în câteva zile.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Deşi Strada - reprezentată de sute de mii de români - insistă că a venit vremea să îşi dea demisia, premierul Sorin Grindeanu le-a transmis că singurul mod în care va pleca de la Palatul Victoria ar fi prin moţiune de cenzură. Şi cum acest lucru nu este posibil având în vedere situaţia din Parlament, practic nu pleacă nicăieri.

Întrebat ce le răspunde oamenilor din stradă care îi cer demisia, Grindeanu a replicat:

"Jocul democratic... Miercuri e moţiunea de cenzură, acest lucru se poate întâmpla în Parlament. Eu vă spun şi cred că am fost clar şi am mai spus lucrul acesta, eu vă spun că pe de altă parte primim foarte multă susţinere. Eu îndemn la calm, chiar îndemn la calm. Eu cred că escaladarea susţinerii de o parte sau de alta nu este productivă pentru România. (...) Eu v-am spus hotărârea mea ca prim-ministru".

Premierul susţine că nu are niciun fel de emoţii legat de moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR.

"Nu îmi este teamă absolut deloc (de moţiune), dar vorbim de un vot care este în Parlament la fel cum a fost şi votul pentru învestire. Asta este un procedeu normal de a schimba Guvernul. Votul este al parlamentarilor", a punctat Grindeanu.

Un jurnalist a remarcat că cei din stradă spun că nu vor renunţa la luptă. În replică, şeful Executivului a remarcat că există două tabere, cei care îi cer demisia şi cei care îl susţin.

"Eu am văzut că există începând de ieri parcă încep să devină vizibile două tabere. Eu i-aş îndemna şi pe unii şi pe ceilalţi la calm. Repet, noi avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de lucruri care să ne unească. Am înţeles mesajul, am înţeles mesajul dat de Stradă tocmai de aceea am luat decizia de a abroga ordonanţa. Pe de altă parte, susţinătorii noştri şi cei care vor să mergem mai departe simt nevoia să-şi manifeste această susţinere. Eu i-aş îndemna la calm pe toţi. Şi haideţi să ne vedem de ceea ce avem de făcut astfel încât din partea noastră, a Guvernului, să punem în aplicare programul de guvernare.

Noi am avut totodată alegeri, în urmă cu câteva săptămâni, în care vorbim de milioane de voturi. De asemenea acele milioane de voturi înseamnă susţinere pentru ceea ce înseamnă acum coaliţia PSD-ALDE. Nu înseamnă un cec în alb, nu am spus lucrul acesta, dar s-a creat o majoritate în Parlament, acea majoritate susţine Guvernul. De aceea am făcut îndemnul la calm astfel încât fiecare dintre noi să revenim la normalitate", a afirmat Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne