Grindeanu îl înţeapă pe Dragnea: Poate vrea să întrebe dacă în Brazilia votul e la vedere

Ca preşedinte de partid, preocuparea lui Liviu Dragnea nu ar trebui să fie statul pe scări la moţiunile împotriva propriului Guvern pentru a verifica votul parlamentarilor, şi-a exprimat nemulţumirea fostul premier Sorin Grindeanu, în replică la o serie de comentarii făcute de rivalul său.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Comportamentul preşedintelui PSD Liviu Dragnea este inadmisibil, şi-a ameninţat propriii parlamentari, a făcut filtre la votul pe moţiunea de cenzură şi i-a obligat să îşi exprime opţiunea la vedere, în ciuda prevederilor din Constituţie, a acuzat miercuri, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Sorin Grindeanu.

"Văd că Liviu Dragnea crede că trebuie să fii constituţionalist ca să ştii că votul la moţiunea de cenzură e secret, cu bile! Ei bine, nu! Trebuie doar să ai un minim respect pentru lege! Ca preşedinte de partid, preocuparea lui Liviu Dragnea nu ar trebui să fie statul pe scări la moţiunile împotriva propriului Guvern pentru a verifica votul parlamentarilor.

Să îţi ameninţi propriii parlamentari, să faci filtre la vot, să-i obligi să arate votul care, din punct de vedere constituţional, este secret - toate acestea sunt lucruri inadmisibile. De aceea am sesizat Curtea Constituţională. Pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple. Poate vrea Liviu Dragnea să întrebe dacă în Brazilia votul e la vedere", a comentat Sorin Grindeanu.

Reacţia fostului premier vine în contextul în care Dragnea a declarat, în cursul zilei, că votul secret "este o opţiune pe care o foloseşti sau nu".

"Eu cred că până la urmă votul secret este o opţiune pe care o foloseşti sau nu. S-a votat când secret, când la vedere în Parlament, cred că important este votul, cred că un om care are personalitate, şi au fost oameni cu mare personalitate, au votat invers, tot la vedere. Eu nu am pregătirea constituţională a domnului Sorin Grindeanu, drept pentru care am rugat specialiştii în Constituţie şi în drept din Parlament şi ei vor face materialul către CCR", a precizat Dragnea, citat de hotnews.ro.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului propun, într-un punct de vedere ce urmează să fie transmis Curţii Constituţionale, respingerea sesizării fostului premier Grindeanu referitoare la desfăşurarea votului la moţiunea de cenzură. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne