Grindeanu: DNA nu e reprezentată de Negulescu sau Kovesi. Trebuie să funcţioneze dincolo de anumite persoane

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Direcţia Naţională Anticorupţie nu este reprezentată de "domnul Negulescu sau de doamna Kovesi", ci este o instituţie care trebuie să funcţioneze dincolo de anumite persoane fizice, a declarat joi, în faţa presei, premierul Sorin Grindeanu.

"Am acordat şi acord ministrului Justiţiei credit total. Faptul că dânsul a prezentat, ieri, o evaluare, pe care dânsul şi Ministerul Justiţiei au făcut-o, e un lucru care se înscrie în prerogativele pe care ministrul Justiţiei le are din acest punct de vedere. Am urmărit foarte atent, am avut o discuţie înainte de prezentarea publică cu domnul ministru", a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

Premierul susţine că a înţeles "foarte bine" argumentele pe care ministrul Justiţiei le-a prezentat şi este de acord cu ele.

"Ca şi concluzie, aş putea spune: ca lupta anticorupţie să fie cu adevărat puternică în România toate mecanismele trebuie să funcţioneze foarte bine, dar mecanismele nu stau şi nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentată de domnul Negulescu sau de doamna Kovesi, ca să trec de la o extremă la alta, ci este o instituţie care trebuie să funcţioneze dincolo de anumite persoane fizice", a afirmat Sorin Grindeanu.