Cîţu: Dezastrul nu poate să fie ascuns la nesfârşit. Grindeanu să oprească acest program nefast de guvernare

După o zi la pescuit cu liderul PSD Liviu Dragnea, economia duduie în viziunea premierului Sorin Grindeanu, însă dezastrul nu poate fi ascuns la nesfârşit, a tras un semnal de alarmă liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Dezastrul nu poate să fie ascuns la nesfârşit. Ori îl prezintă premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, şi opresc implementarea acestui program de guvernare nociv, ori îl prezintă economia, variantă în care ajustarea o să fie mult mai dureroasă, a atras atenţia miercuri, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"După o zi la pescuit cu Dragnea, economia duduie. Simt nevoia să scriu aceste rânduri ca urmare a celor două declaraţii halucinante date ieri de primul ministru şi ministrul de Finanţe în legătură cu execuţia bugetară. Încep cu domnul Grindeanu, doar pentru că este prim-ministru, nu pentru că s-ar pricepe mai mult la ce spune", a declarat Florin Cîţu.

Potrivit liberalului, "omu' declară nici mai mult nici mai puţin că în România situaţia e roz": "cică încrederea în programul PSD i-a făcut pe investitorii străini să dea buluc, pe românaşii noştri să se angajeze rapid, vreo 40.000 cu carte de muncă, încasările la buget sunt extraordinare şi România este fără dubii cea mai atractivă ţară pentru că are cel mai atractiv program de guvernare".

"Te doare capul. Domnule Grindeanu, să o luăm cu începutul, cei 40 000 de oameni cu carte de muncă pe care vă lăudaţi că i-a angajat programul PSD nu au nicio legătură cu încrederea în programul PSD. Investiţiile care au generat în mare parte aceste locuri de muncă au fost începute anul trecut. O altă parte a fost generată de înfiinţarea de PSD a mai multor ministere", a precizat Florin Cîţu.

Nu demult, premierul a declarat că cei de la Comisia Naţională de Prognoză vor furniza informaţii despre ce se întâmplă cu producţia industrială, exporturile etc.

"Şi acum daţi dovadă de profesionalism şi pricepere. Datele respective sunt furnizare de Institutul Naţional de Statistică. Comisia Naţională de Prognoză, vă aduc aminte ca să nu mai confundaţi data viitoare, o folosiţi pentru datele măsluite în baza cărora aţi putut să treceţi legea bugetului de stat. E clar că le aveţi cu economia, mai ales după partida de pescuit cu mentorul dvs la fel de priceput", a comentat, ironic, Florin Cîţu.

În ceea ce priveşte investitorii, liberalul consideră că aici lucrurile sunt clare.

"Nu există niciun dubiu, aţi ratat două împrumuturi din piaţă şi vă împrumutaţi din ce în ce mai scump. Oamenii stau la coadă să investească în România, mai ales de când aţi mărit atât de mult salariile bugetarilor", a precizat Florin Cîţu.

În continuare, fostul economist şef al ING Bank a vorbit despre execuţia bugetară.

"Asta nu e numai pentru dvs domnule Grindeanu este şi pentru domnul ministru de Finanţe. V-am spus acum o lună, în urma analizei mele, că încasările sunt proaste şi pe februarie dar şi pe martie. Pe februarie, ca să iasă cât de cât ok, aţi umblat la calendar. Şi tot aţi rămas cu un deficit fiscal (exclud venituri nefiscale şi fonduri UE). Anunţaţi peste tot că economia duduie şi totuşi încasările din TVA (chiar şi dacă eliminăm efectul lunii ianuarie) sunt mai mici ca în 2016. Ceva nu este în regulă aici. Eu estimez că economia nu creşte aşa cum ne spuneţi şi de aici încasările mai mici", a explicat Florin Cîţu.

Potrivit senatorului PNL, în economie, dezastrul nu poate fi ascuns la nesfârşit.

"Ori îl prezentaţi dumneavoastră, domnilor Grindeanu şi Ştefan, şi opriţi implementarea acestui program nociv ori îl prezintă economia. Problema este că în a doua variantă ajustarea o să fie mult mai dureroasă, mai ales pentru cei care acum daţi beneficii şi salarii mai mari fără să va intereseze ce efecte produceţi în economie şi mai ales că vine şi nota de plată", a avertizat Florin Cîţu, adăugând hashtag-urile #totulseplateste şi #thereisnosuchthingasafreelunch.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne