Grindeanu a luat decizia: Daniel Constantin, dat afară din Guvern

Rămas fără sprijinul politic al ALDE, Daniel Constantin îşi poate lua adio de la funcţiile de viceprim-ministru şi ministru al Mediului.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

A doua zi după ce Biroul Politic Central al ALDE a luat decizia retragerii sprijinului politic pentru Daniel Constantin din funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Mediului, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că va acţiona în consecinţă.

"Cei de la ALDE ne-au anunţat de decizia politică pe care au luat-o ieri în forul de conducere. Am luat act de decizia politică, fiind un Guvern politic. Astăzi o să înaintez către Administraţia Prezidenţială propunerile făcute de partenerii de la ALDE", a declarat Sorin Grindeanu, citat de Agerpes.

În locul lui Daniel Constantin a fost propusă Graţiela Gavrilescu pentru postul de vicepremier şi ministru al Mediului. Iar pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul a fost nominalizat liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie.

"Doamna Gavrilescu a mai fost ministrul Mediului, vă rog să vă aduceţi aminte structura Guvernului votată de Parlament este cea pe care o cunoaşteţi, şi anume ministrul Mediului are şi funcţia de vicepremier. Aceasta este structura Guvernului. Doamna Gavrilescu are experienţă ca şi ministru al Mediului. A mai fost un an, a condus acest minister. Are susţinerea politică aşa cum vă spuneam a partenerilor noştri de la ALDE, ceea ce contează", a precizat Sorin Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne