Grindeanu a luat decizia: Daniel Constantin, dat afară din Guvern

Rămas fără sprijinul politic al ALDE, Daniel Constantin îşi poate lua adio de la funcţiile de viceprim-ministru şi ministru al Mediului.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

A doua zi după ce Biroul Politic Central al ALDE a luat decizia retragerii sprijinului politic pentru Daniel Constantin din funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Mediului, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că va acţiona în consecinţă.

"Cei de la ALDE ne-au anunţat de decizia politică pe care au luat-o ieri în forul de conducere. Am luat act de decizia politică, fiind un Guvern politic. Astăzi o să înaintez către Administraţia Prezidenţială propunerile făcute de partenerii de la ALDE", a declarat Sorin Grindeanu, citat de Agerpes.

În locul lui Daniel Constantin a fost propusă Graţiela Gavrilescu pentru postul de vicepremier şi ministru al Mediului. Iar pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul a fost nominalizat liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie.

"Doamna Gavrilescu a mai fost ministrul Mediului, vă rog să vă aduceţi aminte structura Guvernului votată de Parlament este cea pe care o cunoaşteţi, şi anume ministrul Mediului are şi funcţia de vicepremier. Aceasta este structura Guvernului. Doamna Gavrilescu are experienţă ca şi ministru al Mediului. A mai fost un an, a condus acest minister. Are susţinerea politică aşa cum vă spuneam a partenerilor noştri de la ALDE, ceea ce contează", a precizat Sorin Grindeanu.