Grinda unui hotel abandonat din Reşiţa s-a prăbuşit chiar în zona pietonală. Din fericire, strada era goală

Grinda prăbuşită a hotelului abandonat din Reşiţa (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
16.07.2024

O grindă de 15 tone s-a desprins în weekend de pe faţada Hotelului Semenic, chiar în zona pietonală, fără a răni pe nimeni din moment ce strada era goală în acel moment.

Hotelul, aflat în stare avansată de degradare şi situat chiar lângă sediul Primăriei şi al Prefecturii, este deţinut de o firmă privată aflată în faliment şi a fost închis în urmă cu 15 ani, relatează TVR Info.

Privatizat în 2001, Hotelul Semenic din centrul Reşiţei a mai funcţionat 10 ani cu renovări minore, apoi a fost abandonat. Treptat, a ajuns o ruină, cu tencuiala căzută, geamuri sparte şi arbuşti crescuţi prin balcoane. Ieri, o grindă de pe faţada principală s-a prăbuşit cu totul chiar în zona pietonală.

La rândul său, primarul Reşiţei spune că de ani de zile se încearcă rezolvarea situaţiei, însă municipalitatea nu are prea multe pârghii de acţiune.

“Ce poate face primăria? Nu poate face mare lucru! E proprietate privată, foarte greu de atacat. Am mărit impozitarea, amendăm cu cadenţa ok, zic eu, acum o să cerem o expertiză independentă, care să ne spună dacă mai e de ţinut în picioare sau ar trebui demolată, şi o vom demola pe costul proprietarului”, a precizat edilul Ioan Popa.

De altfel, conform site-ului citat, proprietarul hotelului a fost amendat de nenumărate ori, însă de fiecare dată a contestat sancţiunile în instanţă, iar multe au fost anulate.

Valoarea taxelor şi amenzilor încasate de Primăria Reşiţa de la proprietarul hotelului este de aproximativ 700.000 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor