Gorghiu: Mai bine stau în opoziţie decât să guvernez cu PSD. PMP - o variantă de nefrecventat

Vreţi o Românie cu Dacian Cioloş prim-ministru, care înseamnă o Justiţie corectă, o economie în favoarea contribuabilului, o povară fiscală redusă, sau vreţi un stat în care Justiţia se face la PSD cum se făcea pe vremuri, cota unică dispare şi se merge spre cotă progresivă, îi întreabă şefa PNL pe români.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

PNL exclude categoric orice fel de discuţie cu PSD-ul lui Liviu Dragnea şi cu PMP-ul lui Traian Băsescu pentru formarea viitorului guvern după alegerile parlamentare, a declarat miercuri, la Adevărul Live, şefa liberalilor Alina Gorghiu.

"Este o variantă pe care o exclud. Nu mă joc cu cariera mea politică, nici cu credibilitatea mea şi nici nu îmi bat joc de viaţa partidului. A fost un vot dat în unanimitate cu privire la necolaborarea cu PSD. Ceea ce ni se pare firesc. Dacă este nevoie voi spune dimineaţa, la prânz şi seara.

Văd că, în ciuda declaraţiilor PNL că nu se va face niciun fel de alianţă cu PSD, în ciuda declaraţiilor lui Dacian Cioloş, există această nevoie venită dinspre PSD, poate nu din partea lui Liviu Dragnea, aruncării scenariului apropierii PSD de PNL pentru că probabil vor să-şi liniştească membrii de partid că, într-un fel sau altul, vor ajunge să guverneze. Eu mai bine stau în opoziţie decât să guvernez cu PSD", a precizat Alina Gorghiu.

În ceea ce priveşte o posibilă alianţă cu Partidul Mişcarea Populară, şefa PNL a opinat că formaţiunea lui Traian Băsescu nu va intra în Parlament, "dar dacă intră în Parlament este o variantă de nefrecventat de PNL".

"Cel mai important lucru pe care putem să-l facem este să-i facem pe oameni să înţeleagă cât de importantă va fi o prezenţă mare la vot. Dacă nu vreţi stagnare sau PSD, veniţi la vot pentru că dreapta a fost avantajată întotdeauna de o prezenţă ridicată. Cred că trebuie să le spun că se joacă între două dimensiuni.

Vreţi o Românie cu Dacian Cioloş prim-ministru, care înseamnă o Justiţie corectă, o economie în favoarea contribuabilului, o povară fiscală redusă, sau vreţi un stat în care Justiţia se face la PSD cum se făcea pe vremuri, cota unică dispare şi se merge spre cotă progresivă", a mai precizat Alina Gorghiu.