Şefa PNL anunţă primele nume de miniştri. Pe mâna cui ar putea intra Educaţia şi Finanţele

Şefa PNL a dezvăluit numele a doi posibili miniştri din viitorul Guvern care ar urma să fie format după alegerile parlamentare de duminică.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Adriana Săftoiu - candidat la Camera Deputaţilor în Bucureşti - ar putea fi ministru al Educaţiei, în timp ce Florin Cîţu - candidat la Senat în Bucureşti - ministru al Finanţelor sau al Economiei, a declarat marţi, la postul B1 Tv, preşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Vorbesc de oameni în PNL foarte bine pregătiţi. Adriana (Săftoiu - n.r.) poate să fie foarte bine un ministru al Educaţiei, Florin (Cîţu - n.r.) la Economie sau Finanţe. Sunt oameni care oricând ar putea să ocupe un portofoliu de ministru fără să am vreo ezitare să-i propun pentru asta şi fără să mă gândesc că nu ştiu în prima secundă ce vom face acolo. Diferenţa dintre noi şi PSD este aceasta.

Temerea mea este că dacă PSD ajunge la guvernare, va veni cu aceeaşi Ecaterina Andronescu, care este un dezastru pentru sistemul de educaţie din România şi o spun răspicat: temerea mea este că vor veni cu tot felul de oameni care habar nu au şi că o să facă aceeaşi politică din ultimii 26 de ani", a declarat Alina Gorghiu.

Şefa PNL susţine că în rândurile partidului său există oameni competitivi.

"Noi venim cu o ofertă foarte concretă, oameni care sunt foarte bine pregătiţi şi care nu au niciun fel de ezitare în a-şi spune punctul de vedere chiar dacă nu este popular", a mai adăugat liderul PNL.