Dragnea: Nu ştiu dacă Cioloş are habar ce înseamnă asistat social

La scurt timp după ce Dacian Cioloş a remarcat că în judeţul Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea, sunt cei mai mulţi asistaţi social, liderul PSD a ieşit la atac cu o replică dură la adresa premierului.
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
06.12.2016

Este prima dată în istoria României când un prim-ministru în funcţie - Dacian Cioloş - îi jigneşte pe locuitorii dintr-un judeţ, a declarat marţi, la Adevărul Live, preşedintele PSD Liviu Dragnea, la scurt timp după ce şeful Executivului a atras atenţia că Teleormanul este judeţul unde sunt cei mai mulţi asistaţi social.

"Iniţial nu am vrut să răspund la o astfel de abordare mizerabilă din partea unui prim-ministru în funcţie. Să fii prim-ministru în funcţie şi să jigneşti locuitorii dintr-un judeţ, deci o parte din ţara pe care tu vrei să o conduci, eu nu cred că s-a mai întâmplat undeva în lume şi nu s-a întâmplat niciodată în România.

Pe de altă parte, aşa cum se dă tehnocrat domnul Cioloş, sigur, un CV foarte frumos, te-ai fi aşteptat de la acest om care, teoretic, ar trebui să fie un om al cifrelor, să spună adevărul, să dea date reale. Încep cu nişte cifre pentru rigoare. A vorbit de asistaţii social. Eu nu ştiu dacă Dacian Cioloş înţelege ce înseamnă asistat social, dacă are habar despre asta", a precizat Dragnea.

Liderul PSD susţine că pe primul loc la asistaţi social este judeţul Dolj, nicidecum Teleorman, aşa cum susţine şeful tehnocraţilor de la Palatul Victoria.

"Am luat date de la Guvernul Cioloş, date oficiale. Pe primul loc la numărul de beneficiari de ajutor social este judeţul Dolj, nu este judeţul Teleorman. Mai sunt încă multe judeţe în faţa Teleormanului cu număr mai mare de asistaţi social. Tot în cadrul asistaţilor social la care s-a referit domnul Cioloş se află şi persoane cu dizabilităţi, oameni cu mari necazuri, loviţi de soartă. Nici aici Teleormanul nu este pe primul loc. Este Prahova, care are de patru ori mai multe persoane cu dizabilităţi.

Ce ar trebui să facem noi, în viziunea lui Dacian Cioloş şi a celor de la PNL, cu persoanele cu dizabilităţi din România? Vorbim de câteva sute de mii de români care au acest necaz. Văd că ei spun aşa: nu trebuie să votaţi PSD pentru ca ei au în judeţele respective multe persoane cu dizabilităţi. Ce trebuie să le facem la românii ăştia, să îi omorâm? Care este soluţia lui Julien Cioloş? Discutăm de un premier în funcţie şi o întreagă camarilă din jurul lui care spun că persoanele cu dizabilităţi din România nu trebuie să mai existe şi că este o ruşine. Asta nu e atitudine de om care vrea să conducă această ţară şi care minte cu neruşinare", a punctat Dragnea.

În opinia şefului PSD, mergând pe această logică, cam jumătate din România sau două treimi din România "îi deranjează pe aceşti oameni". "Vor să o decupeze pentru că îi deranjează. Oamenii ăştia nu au înţeles că românii nu mai vor să fie dezbinaţi, nu înţeleg că românii vor să fie uniţi", a adăugat Dragnea.

Ce a declarat de fapt Cioloş

"E interesant de văzut că exact în bazinele electorale ale PSD, un partid cel puţin afişat de stânga, orientat spre nevoile oamenilor, exact acolo avem şi pungile de sărăcie cele mai mari. În zona de sud şi în zona de est. Oare de ce? În judeţul Teleorman, care a fost condus de domnul Dragnea, acolo avem cei mai mulţi asistaţi social.

Şi încă o dată, problema nu e că li se dau ajutoare sociale celor care într-adevăr au nevoie, problema e că asta se întâmplă de ani de zile şi nu se dezvoltă economia acolo. Oare de ce? Cred că în felul acesta ar trebui reprezentanţi ai statului să îşi pună problema atunci când gândesc rolul statului (...) în dezvoltarea socială şi economică a ţării şi în creşterea bunăstării", a declarat Dacian Cioloş.

În opinia premierului, statul trebui să fie un "facilitator" şi "un partener" pentru mediului economic.

"Un stat care prin politici sociale să stimuleze crearea de locuri de muncă în primul rând, să acţioneze acolo unde se acumulează pungi de sărăcie din diferite motive, un stat care să ajute la o dezvoltare echilibrată a regiunilor ţării", a subliniat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor