Gigi Becali vrea să întreţină 1.000 de refugiaţi

Gigi Becali
Gigi Becali (Facebook)

Gigi Becali doreşte să se implice în problema refugiaţilor care vor ajunge în România. Omul de afaceri a anunţat în dimineaţa aceasta că este dispus să întreţină 1000 de imigranţi, oferindu-le adăpost şi mâncare.

“Am posibilitatea să întreţin 1000 de imigranţi. Am şi vorbit cu un ministru, eu pot să găzduiesc 1000 cu masă şi cu casă, în Berceni, dar să-i păzească autorităţile, nu o să îi păzesc eu”, a afirmat Gigi Becali.

Gigi Becali a mai declarat că aşteaptă întâi să se hotărască numărul de refugiaţi pe care va trebui să îi primească România, nedorind ca oferta lui să influenţeze această decizie şi nici să îi determine pe europeni să spună că România are o capacitate mai mare de a găzdui refugiaţi, decât are de fapt.

Cunoscut pentru actele sale de caritate din trecut, Becali a declarat că a purtat deja discuţii cu un ministru, dar nu cu Gabriel Oprea, şi că l-a informat despre disponibilitatea sa de a oferi “casă şi masă” refugiaţilor, potrivit ziarului Libertatea.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat că “România îşi respectă angajamentul iniţial de a primi 1.785 de migranţi, însă nu mai mult, pentru că aceasta este capacitatea noastră în momentul de faţă''.

Vicepremierul a fost mandatat să reprezinte România la şedinţa extraordinară a Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), care va avea loc luni, unde va transmite poziţia ţării noastre - România nu este dispusă să accepte cota obligatorie de refugiaţi propusă de Comisia Europeană, potrivit căreia ar urma să găzduim alţi 4.646 de migranţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne