Primii refugiaţi vor ajunge în România în noiembrie

Ambarcaţiune cu imigranţi încearcă să traverseze Mediterana.
Ambarcaţiune cu imigranţi încearcă să traverseze Mediterana. (Captură Foto)

Primii refugiaţi pe care România s-a angajat să-i primească, la solicitarea Uniunii Europene, vor ajunge în ţara noastră în luna noiembrie, a declarat consilierul prezidenţial pe politici europene Leonard Orban, în cadrul unui interviu acordat Europa FM.

România va găzdui aproximativ 1.700 de refugiaţi, care vor sosi treptat în cele şase centre de primire disponibile şi vor fi supuşi procedurilor de verificare. Persoanele care nu vor avea dreptul la azil nu vor putea rămâne în ţara noastră, a explicat consilierul prezidenţial.

Cele şase centre în care vor ajunge imigranţii sunt: Bucureşti, Giurgiu, Galaţi, Şomcuţa Mare, Rădăuţi şi Timişoara. Aici, imigranţii vor primi apă, hrană, cazare şi servicii consulare, iar România va primi de la Uniunea Europeană câte 6.000 de euro pentru fiecare persoană.

Regimul în aceste centre va fi unul deschis, a afirmat Leonard Orban, adăugând că banii oferiţi de UE nu sunt suficienţi, mai ales că în opinia sa, România nu este pregătită să primească imigranţi. Această decizie implică eforturi considerabile astfel încât eventualele probleme de securitate să fie prevenite.

Potrivit acestuia, ţara noastră şi-a asumat acest lucru pentru a fi solidară cu alte ţări ale UE care preiau mult mai multe persoane. Leonard Orban este de părere că Guvernului trebuie să pregătească un plan pentru a primi mai mulţi imigranţi pe termen lung.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.