Ghinea: Dacă e rău e vina mea, chiar dacă nu eram în funcţie, iar dacă e bine, nu am nici o contribuţie

Înţeleg că dacă e rău e vina mea, chiar dacă nu eram în funcţie, dar dacă e bine, nu am nici o contribuţie, chiar dacă sunt în funcţie, e un fel de fenomen meteo, a declarat amuzat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Acuzat că a umflat cifrele prezentate în raportul celor 100 de zile de mandat, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, le răspunde oficial contestatarilor săi.

"Toată lumea a devenit expert în absorbţie... În raportul de 100 de zile, am folosit exact acelaşi mod de calcul folosit în mod tradiţional de Ministerul Finanţelor Publice. Cifrele folosite de guvernele anterioare erau tot astfel calculate.

Asta atunci când nu raportau plăţile către beneficiari ca fiind absorbţie, ca să le coafeze (dacă făceam asta, săream bine de 80%, dar am refuzat să inducem în eroare). Numai acum primim lecţii metodologice de te miri unde", a scris Cristian Ghinea, pe contul său de Facebook, dând link către poziţia oficială a ministerului cu privire la cifrele privind absorbţia fondurilor europene apărute în presă.

Cât despre ideea lansată în spaţiul public potrivit căreia Guvernul Cioloş nu a contribuit deloc la absorbţia pe 2007 - 2013, tehnocratul a precizat:

- explicaţi asta colegilor mei care muncesc pentru închidere (90% dintre ei), care au muncit pentru deblocarea POSDRU etc. Azi mi-a adus un secretar de stat o veste excelentă pe închiderea programului de mediu, o să revenim. Cine crede că Programele Operaţionale se închid singure sau uşor, joacă în alt gen de filme decât noi;

- înţeleg că dacă e rău e vina mea, chiar dacă nu eram în funcţie, dar dacă e bine, nu am nici o contribuţie, chiar dacă sunt în funcţie, e un fel de fenomen meteo :).

"E ok ca media să fie sceptică şi să caute răspunsuri suplimentare. Colegii mei le-au lămurit. Trist e când un lider civic cu prea multe mandate foloseşte platformele comune pentru kompromaturi", a adăugat Cristian Ghinea, după ce România Curată a publicat un articol intitulat Minciună, greşeală sau incompetenţă? Raportul celor 100 de zile ale lui Cristian Ghinea la şefia Fondurilor Europene, umflat cu aproape 5%