Ghinea ameninţat cu un proces de fostul secretar de stat Adrian Dobre

Social-democratul acuzat de Ghinea că era pus pe vânturat banii ce ar fi trebuit alocaţi sprijinirii tinerilor şomeri anunţă că îl va da în judecată pe ministru.
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea (www.catalingeorgescu.com)

Acuzat de ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, că îşi propunea să "rezolve" problema şomajului în rândul tinerilor dând milioane de euro pe benzină, închiriat maşini şi memory stick-uri, la preţ supraevaluat, fostul secretar de stat PSD Adrian Marius Dobre lansează un atac virulent la adresa acestuia şi îl anunţă că îl va acţionă în instanţă. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat pentru Mediafax că nu a primit încă o citaţie. "Ne vedem în instanţă", i-a transmis Ghinea lui Dobre.

"Domnul Ghinea, ministru inexistent al fondurilor europene (justificate întrebările: care fonduri? care ministru?) îşi găseşte timp (în lipsă de alte preocupări) de a arunca în spaţiul public o găleată plină de minciuni, abjecţii, scuze şi acuze deopotrivă.

Sigur, înţelegem cu toţii fără doar şi poate că dl. Ghinea doreşte să candideze în această toamnă şi pentru acest obiectiv creează subiecte false din dorinţa de a-şi face publicitate ieftină. Mai înţelegem că neavând niciun fel de proiect şi cu zero realizări, opţiunile de promovare sunt inexistente. În acelaşi timp, dezastrul de la ministerul păstorit de domnia sa trebuie ascuns într-un fel, repede, astfel încât poate românii nu vor înţelege până în toamnă cu exactitate dimensiunea catastrofei.", scrie Dobre, într-un comunicat de presă remis Agerpres, acuzându-l pe Ghinea "de blocarea cu bună ştiinţă şi cu rea credinţă" a proiectului 'Schema de Garanţii pentru Tineri"

"Pentru a-şi ascunde nevolnicia, incompetenţa şi limitarea intelectuală, domnul Ghinea, plimbător de hârtii şi expert în pupatul poalei doamnei Macovei (anterior funcţiei de ministru), mă acuză într-o postare scrisă pe o reţea de socializare că aş fi propus pentru proiectul naţional 'Schema de Garanţii pentru Tineri' cheltuieli nejustificate, lăsând să se subînţeleagă în spaţiul public că aş fi avut vreun interes patrimonial din desfăşurarea acestui proiect.", mai adaugă Dobre.

"Minciuna şi calomnia le veţi plăti în instanţă, domnule Ghinea. Dar incompetenţa dumneavoastră ucide! Ucide speranţa şi dreptul românilor la o viaţă mai bună. Asta cum o veţi plăti?" concluzionează Dobre în comunicatul care poate fi citit integral aici

Reamintim că săptămâna trecută Cristian Ghinea a povestit că fostul secretar de stat PSD Adrian Dobre a lucrat la o strategie pentru tinerii şomeri şi ceruse 46 de milioane de euro pentru un proiect. Din aceşti bani, potrivit lui Ghinea, 12 milioane de euro urmau să fie daţi pe benzină, alte milioane pe închiriat maşini, 1,6 milioane de euro pe memory stick-uri, la preţ supraevaluat, 400.000 de şepci şi 977.000 de ceasuri.

"Omul era pus pe vânturat bani", scria Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne