Ghinea: Am fost prinşi în muncă. I-am lăsat pe cei pe care i-am oprit de la furat să vorbească despre noi

"Am fost prinşi în muncă şi poate nu am avut timp să comunicăm. I-am lăsat pe cei pe care i-am oprit de la furat să vorbească despre noi. E drept şi că avem un stil mai puţin predispus la cotcodăceală" - Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea (www.catalingeorgescu.com)

Acuzat constant de PSD şi aliaţii săi că a făcut un dezastru în fruntea Ministerului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea se pregăteşte să îşi prezinte bilanţul după 100 de zile de mandat. Ciferele vehiculate de ministru duminică, pe contul său de Facebook, arată încurajator.

"2,9 miliarde euro intraţi efectiv în România din fonduri europene 2007 - 2013 în acest an. Ghiduri de 7,1 miliarde de euro (adică bani scoşi efectiv pentru proiecte, care se depun) lansate de când sunt ministru, pentru bugetul 2014 - 2020. Am găsit lansate 6,2 miliarde de euro pe 23 ghiduri la 30 aprilie. La 31 iulie aveam 13,3 miliarde de euro şi 39 de ghiduri. În 100 de zile. (deci ce am lansat acum două zile nici nu intră în raport :)).

Aş putea spune povestea fiecăruia dintre aceste ghiduri. Merg azi de la 13.00 la Digi TV unde voi vorbi despre bilanţul de 100 de zile al mandatului meu. Mâine vom publica acest raport. Mă uit acum pe el şi spun fără echivoc: echipa cu care am venit la MFE are de ce să fie mândră. Veţi vedea", a scris ministrul Fondurilor Europene.

Cu această ocazie, Cristian Ghinea nu a uitat să-şi înţepe puţin şi veşnicii contestatarii - PSD&co. "Am fost prinşi în munca şi poate nu am avut timp să comunicăm. I-am lăsat pe cei pe care i-am oprit de la furat să vorbească despre noi. E drept şi că avem un stil mai puţin predispus la cotcodăceală."

"Cînd s-a semnat contractul pentru faza a doua a laserului de la Măgurele, pe care am deblocat-o, şefa AM-ului mi-a spus: domnu' ministru, vreţi să mergeţi la semnare, chemăm presa, facem ceremonie? Am zis: nu, mergi tu, că tu semnezi propriu-zis.

Rezultat: zbiară tocmai ăia care au lăsat proiectul blocat în proceduri şi indecizie că nu sunt proiecte la Programul Operaţional Competitivitate. Tot primim lecţii din astea de la viaţă :)", a mai scris ministrul Fondurilor Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne