Gheorghe Ştefan iese de după gratii. A plâns în faţa judecătorilor care decid dacă-l vor elibera condiţionat
alte articole
UPDATE: Fostul primar al oraşului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan urmează să fie eliberat condiţionat, au decis, miercuri, judecătorii Tribunalul Prahova. Decizia este definitivă.
* * *
Prezent miercuri dimineaţă la Tribunalul Prahova, unde se judecă contestaţia procurorilor faţă de decizia eliberării sale condiţionate, fostul primar al oraşului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a susţinut că regretă faptele pentru care a fost condamnat şi că nu va mai face "ce a făcut", relatează Agerpres.
"Regret faptele şi mi le asum. Categoric nu voi mai face ce am făcut", a declarat Gheorghe Ştefan, atunci când instanţa i-a acordat cuvântul în şedinţa în care s-a judecat recursul DNA formulat faţă de decizia de liberare condiţionată a fostului edil, pronunţată anterior de Judecătoria Ploieşti.
În finalul cuvântării sale, Gheorghe Ştefan (Pinalti) a început să plângă şi nu şi-a mai continuat intervenţia, mulţumind instanţei care a rămas în pronunţare.
Reamintim că Gheorghe Ştefan a fost condamnat în luna mai la şase ani de detenţie în dosarul Microsoft. Pe 26 iunie a.c., Curtea de Apel Ploieşti a redus pedeapsa, printr-o decizie definitivă, la trei ani şi jumătate.
Gheorghe Ştefan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti în luna aprilie la trei ani de detenţie în dosarul privind finanţarea PDL. Ulterior, în luna iulie, Tribunalul Prahova a constatat că faptele pentru care a fost condamnat Pinalti în cele două dosare sunt concurente şi a stabilit că, în urma contopirii pedepselor, fostul primar va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de trei ani şi şase luni de detenţie.
N-a fost însă să fie ca Pinalti să stea atât de mult după gratii... În 18 august, Judecătoria Ploieşti a admis propunerea de liberare condiţionată din executarea pedepsei de 3 ani şi 6 luni închisoare formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploieşti cu privire la Gheorghe Ştefan, pe motiv că pe parcursul detenţiei acesta a avut un comportament "pozitiv", iar liberarea sa anticipată nu reprezintă un pericol pentru societate.
"Aşa cum reiese din caracterizarea depusă la dosarul cauzei (...), pe întreaga durată a executării pedepsei, condamnatul a avut un comportament pozitiv, în sensul că nu a fost sancţionat disciplinar şi a fost recompensat o dată, a participat la activităţi lucrative (13 zile câştig) şi la activităţi socio-educative (21), astfel că instanţa apreciază că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate, iar liberarea sa anticipată nu prezintă niciun pericol pentru colectivitate", se precizează în motivare.