Gheorghe Funar se vrea şef de stat, sub sloganul ”România unită, cu români fericiţi!”

Gheorghe Funar
Gheorghe Funar (Epoch Times România)

Preşedintele Partidului România Mare - aripa Funar, Gheorghe Funar, va candida ca independent la Preşedinţia României la alegerile din toamnă. Sloganul electoral al lui Funar va fi: ”România unită, cu români fericiţi!”.

Potrivit unui comunicat al PRM - aripa Funar, citat de Mediafax, având în vedere "importanţa crucială" a alegerilor "pentru existenţa şi viitorul Poporului Român şi al României”, cum Justiţia nu s-a pronunţat în legătură cu modificările la statutul PRM şi noua conducere a "României Mari" aleasă la ultimul Congres Extraordinar al partidului, la cererea Partidului, Gheorghe Funar, "un român iubitor de Neam şi Ţară", a hotărât să candideze ca independent.

”În ziua de 2 august, în municipiul Cluj-Napoca, în Inima Ardealului, filialele PRM din această provincie istorică şi din municipiul Bucureşti i-au solicitat lui Gheorghe Funar, preşedintele Partidului România Mare, să candideze la alegerile din noiembrie pentru funcţia de preşedinte al României. Domnul Dr. Gheorghe Funar a acceptat această propunere şi s-a angajat să participe la competiţia electorală, dar nu în numele PRM, ci ca candidat independent susţinut de mai multe partide politice şi organizaţii neguvernamentale. S-a ajuns la această situaţie deoarece Justiţia încă nu s-a pronunţat în legătură cu modificările la Statutul PRM şi noua conducere a partidului aleasă la Congresul Extraordinar de la Albă Iulia, din 27 iulie 2013. Dosarul respectiv se află în stare de judecată la Tribunalul Bucureşti”, se arată în comunicat.

În vederea înscrierii la alegerile prezidenţiale din noiembrie, PRM - aripa Funar a început campania de strângere a cel puţin 200.000 de semnături care se va desfăşura în cursul lunii august şi în prima jumătate a lunii septembrie.

Reamintim că de mai bine de un an, Gheorghe Funar şi Vadim Tudor, fondatorul Partidului România Mare, se dau reciproc afară din partid, problemele lor ajungând în instanţă.

Funar, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca timp de trei mandate, a mai candidat la Preşedinţia României în anul 1992, din partea PUNR, clasându-se pe locul trei după primul tur de scrutin, cu 10,9 la sută.

Campania electorală a lui Funar se va baza pe idei naţionaliste: ”interzicerea vânzării pământului strămoşesc la state străine, la persoane juridice şi persoane fizice străine, "scoaterea în afara legii a UDMR şi interzicerea partidelor politice constituite pe criterii etnice”, "Unirea României cu Republica Moldova, după modelul german, până la 1 Decembrie 2018, pe baza voinţei exprimate de către Poporul Român", precum şi pe măsuri cu un caracter populist, precum creşteri ale salariului minim pe economie la 1.500 de lei/lună, a pensiei minime şi ajutoarelor sociale la 1.000 de lei/lună şi alocaţiei de stat pentru fiecare copil la 500 de lei/lună, începând cu anul 2015, reducerea cotei unice de impozitare la 10 la sută şi a TVA la 15 la sută, iar la alimentele de bază la 3 la sută etc.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne