Steven van Groningen a fost reales preşedinte al Consiliului Investitorilor Straini

Epoch Times România
13.06.2012

Noul Consiliu Director al Consiliului Investitorilor Straini (FIC) a ales marţi cei patru membri ai conducerii executive, preşedinte, pentru al doilea mandat consecutiv, fiind ales Steven van Groningen, Preşedinte & CEO Raiffeisen Bank, se aartă într-un comunicat transmis miercuri.

Totodată, vicepreşedinţi au fost aleşi Eric Stab, Preşedinte, Manager de Ţară, Preşedinte & CEO Europa de Est, GDF Suez Energy şi Jean Valvis, Preşedinte & Director General, Valvis Holding, iar trezorier Daniel Anghel, Partener aspecte de ordin fiscal, PricewaterhouseCoopers România.

Cei patru membri ai conducerii executive a FIC vor avea mandat până în mai 2013.

Activitatea noului Consiliu Director se va concentra pe încurajarea dialogului cu instituţiile interesate la nivel guvernamental şi neguvernamental, pe acele propuneri care vor duce la creştere economică sustenabilă şi la ocuparea forţei de muncă, la competitivitate şi la reducerea inechităţilor.

Noul preşedinte, Steven van Groningen, ales pentru al doilea mandat consecutiv, a reconfirmat angajamentul FIC de a-şi continua misiunea de a sprijini îmbunătăţirea mediului de afaceri, a dezvoltării economice şi a funcţionării mecanismelor unei pieţe libere în România, în beneficiul comunităţii investitorilor şi a societăţii în general.

"În mandatul său precedent, FIC a lansat Cartea Albă 2011 şi a actualizat măsurile Programului de Creştere Economică, două documente de referinţă care reflectă atât preocupările comunităţii de afaceri, cât şi soluţiile acesteia pentru dezvoltarea economică. De asemenea, prin Grupurile sale de Lucru, FIC a formulat în mod constant propuneri de politici economice şi programe pentru ca România să devină mai atractivă ca destinaţie pentru investiţii", se spune în comunicat.

Principalele subiecte propuse de către Steven van Groningen pentru cel de-al doilea mandat al său la conducerea FIC sunt continuarea dialogului cu autorităţile şi alte persoane interesate cu privire la măsurile care s-au dovedit a avea un impact pozitiv în creşterea economică şi în sporirea competitivităţii, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor UE şi a eficienţei modului în care acestea sunt utilizate, revitalizarea finanţării economiei prin Pieţele de Capital, realizarea de investiţii publice şi private în acele sectoare cu un mare potenţial, în vederea susţinerii creşterii economice, precum şi stimularea unui mediu de afaceri favorabil stabilizării macroeconomice.

„România concurează cu multe alte ţări pentru investiţii şi resurse insuficiente. Acum, mai mult decât oricând, este datoria noastră ca investitori pe termen lung pe piaţa locală să ne unim eforturile cu autorităţile pentru ca România să ocupe o poziţie mai bună pe harta investitorilor”, a declarat preşedintele FIC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor