Gaza: Iranul accentuează sprijinul acordat Hamasului

Israelul bombardează Fâşia Gaza.
Israelul bombardează Fâşia Gaza. (youtube.)

Forţele aeriene israeliene au lansat, marţi, o nouă serie de bombardamente ţintite în Fâşia Gaza, în timp ce Iranul a anunţat că va ”accelera” furnizarea de sprijin militar pentru gruparea islamică Hamas.

Israelul nu a comentat imediat în privinţa atacurilor desfăşurate în timp ce mediatorii egipteni sporeau eforturile menite să restabilească pacea după şapte săptămâni de conflict.

Oficialii palestinieni din sănătate au anunţat că 2.125 de persoane, majoritatea civili, inclusiv peste 490 de copii, au fost ucişi în Fâşia Gaza de la începutul lui 8 iulie, când Israelul a lansat ofensiva aeriană.

Atacul israelian a distrus un bloc cu 13 etaje care găzduia 70 de familii, ieri. Cel puţin doi palestinieni au fost ucişi şi alţi 20 au fost răniţi în urma atacului, potrivit autorităţilor.

În ciuda pierderilor masive suferite de Hamas, Teheranul a anunţat că va ”accelera” sprijinul pentru Hamas, trimiţând armament şi tehnologie constructoare de rachete.

”Vom accelera înarmarea Cisiordaniei şi ne rezervăm dreptul să dăm orice răspuns”, a declarat Amir Ali Hajizadeh, un general din Garda Revoluţionară a Iranului.

Armata israeliană a anunţat că Hamas a trimis 130 de rachete şi obuze dinspre Fâşia Gaza, în ziua de luni. În urma atacurilor, un civil israelian a fost rănit.

Marţi, militanţii au reluat atacurile spre Israel la începutul zilei iar o rachetă a lovit o casă din oraşul sudic Ashekelon, rănind uşor 10 persoane. O altă rachetă a fost interceptată în regiunea Tel Aviv-ului.

Hamas a luat responsabilitatea pentru atacurile cu rachete spre Tel Aviv, cel puţin o rachetă fiind interceptată de sistemul Iron Dome.

Atacurile israeliene lansate marţi asupra Fâşiei Gaza au ucis cel puţin nouă palestinieni şi au distrus zeci de locuinţe, care au fost în mare parte evacuate în urma mesajelor de evacuare lansate de armata israeliană.

Israelul a fost atacat şi de rachete venind dinspre graniţa libaneză, luni noaptea. Armata israeliană a replicat lansând proiectile de artilerie către ”sursa atacului”.

În ciuda violenţelor şi a ameninţărilor lansate din ambele părţi, negociatorii egipteni de la Cairo au anunţat că vor propune un armistiţiu pe o perioadă nedeterminată între cele două tabere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe