China şi Rusia au început exerciţii militare în Mongolia Interioară

P. P.
25.08.2014

alte articole

Exerciţiile militare din China, 24 august, 2014. (captură.)
P. P.
25.08.2014

China a început cel mai mare exerciţiu militar desfăşurat de Organizaţia de Cooperare de la Shanghai (SCO). Manevrele, care includ 7.000 de soldaţi din cinci state membre, sunt menite să testeze eficacitatea trupelor în combaterea terorismului – sintagmă propagandistică folosită pentru operaţiunile de înăbuşire a manifestaţiilor civile.

Manevrele, denumite propagandistic Misiunea de Pace 2014, se desfăşoară între 24 şi 29 august, pe teritoriul Regiunii Autonome Mongolia Interioară.

La exerciţiile militare participă soldaţi şi forţe speciale, sisteme de apărare aeriană şi unităţi de război radio-electronic şi aviaţie.

Armata rusă a venit în China cu un grup tactic al Brigăzii Motorizate a 36-a din Districtul Militar de Est şi o aripă a aviaţiei din Forţele de Comandă Aeriană şi Trupele de Apărare Aeriană.

Contingentul rus este format din peste 1.000 de soldaţi, 60 de autovehicule blindate, 13 tancuri T-72, peste 20 de sisteme de artilerie şi rachete, precum sistemul cu multiple lansatoare de rachete BM-21, peste 60 de vehicule militare, 8 elicoptere Mi-8, 4 avioane de vânătoare Suhoi Su-25 şi 2 avioane de transport militar Il-76.

Potrivit scenariilor pregătite de generali, forţa internaţională va elimina grupurile teroriste în diferite situaţii şi medii.

Partidul Comunist Chinez foloseşte frecvent forţele armate, inclusiv tancuri, avioane militare şi autovehicule blindate, pentru a suprima abuziv grupurile de dizidenţi, precum uigurii, tibetanii sau muncitorii care nu-şi primesc drepturile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor