Iranul ameninţă că va da în judecată Israelul din cauza unei drone

O dronă americană Predator fără pilot înarmată cu o rachetă se află pe pistă aeroportului militar  din Kandahar în Afganistan în 2010.
O dronă americană Predator fără pilot înarmată cu o rachetă se află pe pistă aeroportului militar din Kandahar în Afganistan în 2010. (Massoud Hossaini / AFP / Getty Images)

Iranul ameninţă că va da Israelul în judecată la Tribunalul Internaţional de la Haga din cauza unei drone de producţie israeliană care a fost doborâtă, duminică, pe teritoriul iranian.

La numai o zi după ce armata Iranului ar fi doborât o dronă israeliană cu o rachetă sol-aer, ministrul iranian de Externe a condamnat ”regimul sionist” şi a ameninţat că îl va da în judecată la Tribunalul Internaţional.

”Această acţiune ostilă este o încălcare a integrităţii şi suveranităţii teritoriale a Iranului”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de Externe, Marzieh Afkham.

”Iranul are dreptul să ia toate măsurile defensive necesare şi să ducă acest caz în faţa instanţelor juridice internaţionale”, a adăugat Afkham.

Iranul a dezvăluit, luni, mai multe fotografii cu drona distrusă la o televiziune de stat şi a promis să răspundă incidentului prin sporirea eforturilor de înarmare a teroriştilor palestinieni din Cisiordania.

Liderii armatei iraniene au mai insinuat că drona nu provenea din Israel, ci a decolat dintr-o ţară mai apropiată teritorial de Iran.

”Raza operaţională a dronei spion a arătat că aceasta nu a decolat de pe teritoriile ocupate, ci dintr-un stat din regiune. Există nişte indicii în această direcţie care sunt analizate de experţii iranieni”, a declarat generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forţelor Aerospaţiale ale Gărzii Revoluţionare Iraniene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe