Gata cu mica înţelegere! Cioloş îi îndeamnă pe români să-şi schimbe mentalitatea retrogradă

Dacă vrem ca lucrurile să se schimbe cu adevărat în ţara noastră şi să scoatem flagelul corupţiei din fibra societăţii, atunci trebuie să ne schimbăm fundamental mentalitatea, este mesajul transmis opiniei publice de premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
10.11.2016

Conceptul de "luptă anticorupţie" nu trebuie limitat doar la domeniul sistemului judiciar. Pentru a elimina acest flagel este necesară o schimbare fundamentală a atitudinii în societatea românească, a opinat miercuri, în cadrul unui eveniment organizat de USR, premierul Dacian Cioloş.

"O Românie fără corupţie este probabil un loc comun, repetăm această noţiune de ani de zise. S-au făcut într-adevăr şi progrese foarte multe dar, eu nu mă gândesc la lupta anticorupţie doar cea din sistemul judiciar, care trebuie sprijinită în continuare pentru ca instituţiile din justiţie să fie consolidate, eu mă gândesc la lupta anticorupţie ca şi atitudine, ca şi atitudine civică şi ca şi interes profesional.

Nu nu văd cum putem avea o dezvoltare economică bazându-ne pe un anumit comportament, pe mica înţelegere, pe dat ceva că altfel nu merge. La fel în relaţia dintre cetăţean şi funcţionar. Şi nu văd cum putem construi o clasă politică responsabilă atâta vreme cât la nivelul mentalităţii ne bazăm pe un astfel de comportament. Nu e vorba doar de sistemul juridic care îşi face treaba bine şi care trebuie consolidat, ci de o schimbare a atitudinii în societate", a declarat Dacian Cioloş.

Premierul a explicat că în strategia anticorupţie pe care a adoptat-o Guvernul se pune accentul mai mult pe măsuri de prevenţie pentru perioada următoare, "tocmai pentru a scoate încet, încet acest flagel din reflexul şi din comportamentul nostru".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor