Gandurile pozitive si negative ar putea afecta elementele genetice ale fetusilor

Negativitatea sau pozitivitatea in timpul sarcinii pot modifica dezvoltarea neurala si pot afecta expresia genetica, conform unor cercetatori din domeniul epigeneticii.
Modul in care gandeste o femeie si experientele ei emotionale vor afecta psihologia copilului ei. (Cat Rooney / The Epoch Times)
James Goodlatte
14.01.2010

Negativitatea sau pozitivitatea in timpul sarcinii pot modifica dezvoltarea neurala si pot afecta expresia genetica, conform unor cercetatori din domeniul epigeneticii. Cauzand un raspuns chimic hormonal, perceptiile din timpul sarcinii afecteaza dezvoltarea copiilor, si ar putea de asemenea sa modifice informatia genetica a fetusilor.

In lucrarea “Biologia Credintei”, Bruce Lipton, Ph.D., discuta despre modul in care gandurile “percepute de mamele lor inaintea nasterii” permit infantului nenascut sa “isi optimizeze dezvoltarea sa genetica si fiziologica”.

Dr. Thomas Verny, care a infiintat Asociatia pentru Psihologie si Sanatatea Prenatala si Perinatala (APSPP), scrie: “Savantii au ajuns sa recunoasca organismele vii ca fiind ‘sisteme dinamice’ capabile sa reprogrameze activ genele comportamentale pentru a se acomoda la provocarile mediului.”

“Recunoasterea rolului pe care mediul prenatal il joaca in crearea bolilor, forteaza o reconsiderare a determinismului genetic”, sustine Lipton. El continua, citandu-l pe Peter Nathanielsz, M.D., Ph.D., un fiziolog in domeniul prenatalitatii la Cornell:“exista dovezi suficiente ca programarea sanatatii din cursul vietii de catre conditiile din pantecul mamei este egala, daca nu mai importanta, cu rolul pe care il au genele noastre in determinarea modului in care ne comportam mental si fizic in timpul vietii”. Lipton concluzioneaza:“cele mai recente cercetari genetice sugereaza ca parintii ar trebui sa cultive acele licariri si momente in lunile dinaintea conceperii unui copil.”

In lucrarea “Copilul de maine: Arta si Stiinta de a fi Parinte de la Conceptie pana la Pruncie”, Thomas Verny raporteaza de asemenea informatii noi descoperite de cercetarile genetice. Referindu-se la biologii din domeniul molecular John Cairns si Barry Hall, Verny scrie: “In numeroasele experimente, ei au descoperit ca micro organismele stimuleaza mutatii [genetice] in special potrivite cu mediul lor inconjurator”.

Lipton sustine ca trupul unei femei insarcinate adopta una din doua posibilitati: crestere sau protectie. Cresterea, sustine el, este incurajata de o gandire pozitiva, in timp ce “o postura de protectie” rezulta din perceptiile negative.

Perceperea a prea multor situatii zilnice fara un optimism sanatos poate crea situatia in care o persoana produce hormonul de stres, cortizol. Lipton scrie:“Un efect suplimentar al cortizolului in exces este faptul ca schimba simultan sistemul mamei si al fetusului dintr-o stare de crestere intr-o postura de protectie. Ca urmare, efectul de inhibare a cresterii cauzat de excesul de cortizol din pantec face ca bebelusii sa se nasca mai mici”.

Gandurile pozitive sunt de mare ajutor pentru o femeie insarcinata. “Acea constientizare si intentie a promovarii cresterii pot produce un copil mai destept, mai sanatos si mai fericit”, sustine Lipton.

Deepak Chopra, M.D., scrie: “Adrenalina, noradrenalina, oxitocina, serotonina, si majoritatea altor molecule mesagere sunt transportate de-a curmezisul placentei si influenteaza copilul dumneavoastra nenascut. Aceste chimicale genereaza o cascada de raspunsuri in corpul vostru, si in corpul copilului vostru nenascut”. In lucrarea “Inceputuri magice, vieti fermecatoare”, el invata femeile insarcinate cum sa isi schimbe gandurile si sentimentele catre bucurie pentru a elibera substantele chimice benefice pentru copilul lor nenascut.

Daca gandurile negatice sunt cauza fundamentala pentru raspunsul distructiv la stres, practicarea imagisticii mentale poate reprograma o solutie. Verny, Chopra si Lipton predau versiuni ale imagisticii mentale. Dar gandurile s-ar putea sa aiba o ruta chiar si mai directa catre ADN.

Exista o alta energie care pare sa lege gandurile emotionale de schimbarea genetica. Dr.Joseph Mercola a raportat un experiment unic care arata cat de receptiva poate fi placenta la ganduri. In studiu, Institutul Heartmath, o organizatie nonprofit dedicata cercetarii controlului stresului si emotiilor, a folosit ADN placentar. Fiecare din cei 28 de cercetatori care erau “pregatiti special in domeniul generarii si simtirii de emotii puternice la comanda”, au primit o fiola de ADN placentar. Cercetatorii au descoperit ca fiecare mostra de ADN placentar “si-a schimbat forma conform sentimentelor cercetatorului”. Cand cercetatorii au simtit emotii pozitive, precum iubire, bucurie si multumire, ADN-ul “a raspuns prin relaxare: marginile s-au desfacut si de fapt s-au prelungit”. Cand savantii au simtit emotii negative, precum furie, teama, frustrare sau stres, ADN-ul “s-a restrans, s-a scurtat si chiar si-a blocat multe dintre codurile sale”. In cele din urma, cand savantii au simtit emotii pozitive din nou, “codurile au fost reactivate”.

“Fiecare experienta are un impact asupra biologiei voastre”, sustine Chopra. Solutia sa este aceea de “a va alege [in mod constient] experientele”. Verny sustine: “Nimeni nu se indoieste ca dieta mamei este importanta pentru dezvoltarea copilului”, dar “senzatia, sentimentul si gandul — scufunda copilul nenascut intr-o lumea primordiala a experientei, directionand in mod continuu dezvoltarea mintii”.

Intelept, Chopra scrie: “Sarcina nu este ceva ce vi se intampla doar dumneavoastra; este un fapt miraculos la crearea caruia participati. Timp de noua luni, dumneavoastra sunteti mediul inconjurator al copilului vostru, si copilul este afectat de fiecare dintre experientele dumneavoastra”. Incercati sa aveti experiente pozitive si practicati pana cand gandurile si perceptiile dumneavoastra sunt filtrate prin lentilele iubirii. Ar putea fi cel mai mare cadou pe care il puteti transmite copilului dumneavoastra.

James este un kinetolog pentru exercitii de corectare si un fost antrenor de respiratie care, in ultimul deceniu, si-a ajutat clientii si a prevenit durerile de spate folosind tehnici simple si naturale. El preda femeilor insarcinate cum sa dezvolte super bebelusi. Poate fi contactat la FitForBirth@gmail. com sau pe website-ul YourSuperBaby. com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor