Fotbal: Irlandezul McClean, ameninţat cu moartea după ce a fost inclus în lotul pentru Euro 2012

James McClean, mijlocaşul stânga al echipei engleze Sunderland. (Alex Livesey / Getty Images)
Epoch Times România
08.05.2012

Tânărul fotbalist James McClean a primit ameninţări cu moartea pe reţelele sociale după ce selecţionerul Irlandei, italianul Giovanni Trapattoni, l-a inclus în lotul pentru Euro 2012, care va avea loc în Polonia şi Ucraina, anunţă EFE, citată de Agerpres.

McClean, mijlocaşul stânga al echipei engleze Sunderland, s-a născut în oraşul nord-irlandez Derry. La fel ca mulţi catolici din provincia britanică, el are dublă naţionalitate, iar anii trecuţi a evoluat pentru naţionala U-21 a Irlandei de Nord.

În ianuarie 2012, McClean a optat să joace pentru Irlanda, iar la sfârşitul lui februarie a debutat pentru naţionala lui Trapattoni, într-un amical contra Cehiei. Includerea sa în lotul Irlandei pentru Euro 2012 a stârnit mânia unor suporteri fanatici ai echipei Irlandei de Nord.

După ce luni Trapattoni a anunţat lotul pentru turneul final, pe Twitter au apărut mesaje de felicitare, dar şi insulte şi ameninţări la adresa lui McClean.

Tensiunile dintre federaţiile de fotbal din nordul şi sudul insulei au crescut în ultimii ani, după ce mai mulţi jucători catolici din provincia britanică au ales să evolueze pentru Irlanda.

Irlanda face parte din Grupa C a Euro 2012, alături de Croaţia, Spania şi Italia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor